15 Mart 2013 Cuma

Su ve hava

Ben, nasıl ve nerede nefes alacağını özenle seçen biriyim…
Nefesi alacağım ortamın fazla yabancı madde içermemesi gerek, ortamın şartına göre nefesimin sıklığını ve içime ne kadar çekeceğimi belirlerim. Nefesimi burundan alıp ağızdan veririm ki, hava burun deliğindeki kıllardan arınarak Akciğerlere ulaşsın, nefesi ağzımdan veririm ki Akciğerlerden çıkan karbondioksit sorun yaşamadan vücudumdan çıksın gitsin isterim.

Havanın temiz olması ve doğru nefes alıp vermek sağlıklı yaşam için çok önemlidir; beyne, kalbe, kan dolaşımına ve kaslara çok büyük etkendir. Ben fazla sık solunum yolu hasta geçirmem, yılda bir veya iki, bunun bir numaralı nedeni de doğru nefes alıp vermeyi biliyor oluşum ve nefesi doğru yerde alıyor oluşum. Fazla dumanlı sisli isli ortamlarda burundan nefes alışımı ve ağızdan nefes verişimi azaltırsam o kadar vücudumun tepkileri iyi olur. Ağaçlı bitkili çimenli veya su ortamlı bir yer bulduğumdaysa, bolca nefes alış verişi yapar Akciğerlerimi sonuna kadar doldururum.

Akciğerlere giden her temiz hava; beynin, kalbin, damarların ve kasların içine anında nüfus eder ve son derece iyi çalışmalarını sağlar. Zindelik güç enerji verir, vücudun fonksiyonlarını yerinde getirmesini sağlar. Temiz hava, olaylara konulara ve gelişmelere anında tepki vermeyi de kolaylaştırır doğru tepki vermeyi de kolaylaştırır.

Ben, Ph değerini de çok iyi bilirim…
Yüksek Ph değerde su bulduğumda ise bolca içerim, çünkü Ph değeri yüksek su çok önemlidir. Su, vücut için hava kadar önemli bir gıda maddesidir. Su ne kadar kaliteli olursa o kadar yararı ve faydası çoktur, suyun içinde çok aşırı oksijen vardır.
 
Solunan havanın içindeki oksijenin oranı önemliyse, içilen suyun içindeki oksijenin kaliteli ve temiz olması o kadar önemlidir. Her ikisi de insanı ayakta tutan bir numaralı olgudur, birinden birinin yeterli seviyede yokluğu yoksunluğu sağlığı tehlikeye sokar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder