20 Mayıs 2021 Perşembe

Youtube'de yorum böyle olunca cevap ta böyle olur...


Bu sabah 07:30 civarında Lesikör kullanıcı adıyla bir arkadaş Youtube’de bulunan ‘Surp pırgiç…’ adlı videoma aşağıdaki yorumu yaptı, ben de bir saat sonra filan ona uzunca bir cevap yazdım.
 
Lesikör; Çok iyi hastane bu arada. Size noldu bilmiyorum fakat daha 2 gün önce ameliyat oldum ve ondan öncesinde her türlü sağlık kontrolümü yaptırdığım bi hastane .
 
Ben; 
Hastanenin bir çok hizmeti çok iyi kabul ediyorum, ama acil servisi berbat. O acil servisin bir an önce kapatılması gerek. O acil servis bir çok kişinin canını yaktı ve kimse can yanmasının nasıl bir şey olduğunu bilmez. Benim mi? Benim 25 yıl önce canımı çok fena yaktılar ve sonrasında suratıma bile bakmadılar. 1996 yılında gitmiş olduğum acil servislerinde benimle ilgilenmediler, "başım çatlayacak kadar ağrıyor, sol tarafım uyuşuyor" dedim, ama bana "senin bir şeyin yok" dediler, bir sedyeye yatırıp serum bağladılar ve dört beş saat o sedyede daha da kötü hale geldim. Aradan geçen zaman 25 yıl ve ben hâlâ annemin veya kardeşlerimin bakımına muhtacım. Yürüyemiyorum ve tekerlekli sandalyedeyim, ağzımda süren bir felç söz konusu zorla konuşuyorum ve yemek yiyorum, sol tarafım felç ve vücudum beni sola çekiyor. Bunun tek nedeni; 1996 yılında bir gece bir ilgisizlik sonucu var olan beyin kanaması tüm beyni kaplaması ve kalıcı bir felce yol açması. NOT: Benim en çok canımı yakan ise; 1996'da canım yakıldıktan yaklaşık 15 yıl sonra o hastaneyle bir görüşme yapmaya kalktım, ama altı defa kapılarına gittiğim halde benimle görüşmediler, yani yine ilgilendiler. Niyetim ise; bir kitap yazdım, bu kitapta canımı yaktığınız için adınız geçiyor, kitabı onlara vermekti. Yoksa onlar muhatap olunmayacak yöneticiler, onların o acil servislerinin kötü olması kadar onların yöneticieri de kötü. Eğer benimle o ziyaretlerimde ilgilenselerdi onlar hakkında internette yazılar yazmadım, resimler eklemezdim, videolar eklemezdim. 


Lesikör; Anladım abicim dediklerine bakılırsa haklısın eski zamanlarda dediğin gibiymiş sanırım ben güncelden bahsettim biraz çok geçmiş olsun sana

Ben; Aslında ilk anda benimde düşüncem senin gibi olurdu. Bu bölgede insanlar özele gidecek ise ilk seçeceği hastane orası olur. Hizmet bakımından ilgi bakımından çok iyi bir hastanedir. Açıklama bölümünde konuyla ilgili bir yazım ve linki var. Ben o bölgede hatta hastanenin hemen karşısında bulunan bir çay bahçesinde 1990 yılından beri takılırım, eğer rast gelirsek orada bir çay içebiliriz. "Sana da çok geçmiş olsun" 




19 Mayıs 2021 Çarşamba

CİMER'e; AVM'lere şarj cihazı isteğim...



Başvuruma rağmen İletişim başkanlığı "Bir fikrim var" projesinden bir geri dönüş olmadı, bende bu projemi CİMER'e yazdım ve beklemeye geçtim. Merak ediyorum CİMER'den bir geri dönüş olacak mı? 

"
Sayın yetkili ben bir tekerlekli sandalyeliyim, dışarıya çıktığımda akülü tekerlekli sandalye kullanan bir bireyim. 

Sosyal ortamlarda ve toplu ulaşım ağlarında şarj cihazları bizim için çok büyük bir kolaylık ve bu şarj istasyonlarından çok memnunuz. Sizden biz tekerlekli sandalyelilere faydası olabilecek bir atılımda daha bulunmanızı isteyecektim. 
Bu şarj istasyonlarından alışveriş merkezlerine konulma zorunluluğu getirilmesini istiyorum. 

Eğer gerekli düzenlemeler yapıldığı taktirde biz tekerlekli sandalyeliler alışveriş merkezlerinde bir yandan zaman geçirirken diğer yandan tekerlekli sandalyemizi şarj edebiliriz. 
Eğer uygun görülürse; gereğinin yapılması sizden ricamdır... 



6 Mayıs 2021 Perşembe

YouTube'de yorum sildim...

 



Dün gece Engin Korkmaz adlı bir arkadaş YouTube'de bulunan 'Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi...' adlı videoma aşağıdaki yorumu yaptı. 

"
Böyle bi video yapana mı mal diyim, hiç bir açıklama olmadan -25 IQ ile bk atma amacıyla yapılmış videoya “çok geçmiş olsun” diye yorum atana mı davar diyim... Her ülkede gerizekalı vardır ama bizde niye bu kadar çok? 
"

Ben de bu arkadaşa bir kaç dakika sonra "sırf kendi YouTube hesabına ve videolarına tıklanma olsun diye olumsuz yorumlar yapıyorsun, eziksin" cevabını yazdıktan sonra hem onun yorumunu hem de kendi yorumumu sildim. 

Sildim, çünkü bana ve diğer yorum yapanlara bir hakareti söz konusu. Yorumundaki içerik konusunda haklı, çünkü o videomda bir yazı bir açıklama olmaması bir hata, ama onun bu şekilde hakaret etmesi yorumunu silmeme neden oldu.