1 Mayıs 2013 Çarşamba

Akiller

Türkiye’de gündem yine dolu, yine ağızlara çiğnenecek sakız var…

Artık haber bülteni seyretmeyi bıraktım, belki de üç ay olmuştur doğru dürüst bir bülteni izlemeyeli. Son birkaç aydır da gündem, Türkiye’nin son otuz yıldır başına bela olan on binlerce askeri polisi öldüren bir o kadarda sivil vatandaşın yaşamına canice son veren Pkk terör örgütü ile yapılan barış görüşmeleri. Hükümetle veya hükümetin kontrolü altındaki Mit’in örgütle görüşmelerinde pek bir sorun yok, hükümetle yapılan görüşmeler sonucunda örgüt 17 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada 8 Mayıs itibariyle ateşkes kararı alıp kenara çekileceğini, terör faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı.

Yaklaşık bir ay önce hükümet tarafından belirlenen altmışın üzerinde ünlü isim ise Akil adam olarak belirlendi ve Türk halkı ile konuşmaya başladı. Bunun sebebi Türk halkına otuz yıldır süren bu terörün artık sona erdirilmesinin gereğini anlatmak, çünkü Pkk terör örgütü birçok vatandaşın canını yaktı, bu yüzden de birçok kişi “terör örgütü ile bu görüşmelerin yapılmasına karşı” durumda. Birçok kişi de, Pkk terör örgütü ile yapılan görüşmelerde, terörün durdurması için örgüte ne gibi bir imkanlar verildiğini bilmek istiyor. Herkesin bildiği bir şeyi başkalarından saklanamayacağı anlamıyorlar, karşılığında bir şey verilmeden 8 Mayıs itibariyle terörün sonlandırılmayacağı.

Ben herhangi bir siyasi görüş peşinde koşan bir kişi değilim, terör yüzünden yaşamını kaybeden askerimize polisimize sivil vatandaşımıza tabi ki içim gidiyor canım yanıyor, bu kanın durmasının gerektiğini bende istiyorum ama bu hareketler bana çok suni geliyor.

Ben, terör örgütünün şiddeti sonlandırdığına inanmıyorum, kandan geçinen bir olgunun bir anda “kan emmeyi bıraktım” demesi inandırıcı gelmiyor. Vahşi bir aslanın “artık avlanmayı bıraktım” demesi gibi bir şey. Pkk terör örgütü bulunduğu coğrafya itibariyle, uyuşturucu trafiğini, silah kaçakçılığını, insan kaçakçılığını idare eden bir örgüt. Şimdi bu örgüt kalkıp “bunların hepsini bıraktım” demesi çok saçma.

Uyuşturucu trafiğini, silah kaçakçılığını ve insan kaçakçılığını destekleyen ülkeler olduğu müddetçe o coğrafyada kan akmaya devam edecek. Kimse kendini kandırmasın, ister Pkk ister Hizbullah ister Dhkpc olsun, o coğrafyada terör hep olacak, terör olmak zorunda. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder