1 Mayıs 2013 Çarşamba

Eğitimde doğru yol...

Yaklaşık iki ay önce Olivium alışveriş merkezinde Özsüt’ün sahibi olan Sezgin ağabeyin üniversitede okuyan kızı bana; bir ödev hazırlığı içinde olduğunu, eğer engellileri konu alırsa ona yardımcı olup olamayacağımı sormuştu, bende “seve seve, zaten bizler kendimizi bu topluma en iyi şekilde nasıl tanıtırız telaşı içindeyiz” dedim.

Kararlaştırdığımız bir gün Özsüt’te beraber bir buçuk iki saatlik bir toplantı düzenledik, bir brifing gibi o sordu ben cevapladım, yapılması gerekenleri yapılmaması gerekenleri söyledim ve hazırladığı ödev sayesinde yüksek bir puan aldığını bugün öğrendim. Çok başarılı bir sunum olduğu için neredeyse yüz üzerinden yüz almış.

Bu başarının asıl nedeni, ne ben ne de o, nedeni doğru yolu izlemek…

Eğer bu konuyu engelli olmayan bir kişiyle çözmeye kalksaydı bu kadar başarılı olacağını sanmazdım, zaten Türk halkının sorunu bu konuyu yaşayanla çözmeye çalışmaması, engelliği yaşamayan kişilerce yaşanan sorunların zorlukların çözülmeye kalkılması. Tarihi bir olayı veya Matematiği Coğrafyayı kitaplarla çözmeye çalışa bilirsiniz internette çözebilirsiniz

Doğruya doğru bu toplum bizler hakkında bilgiye bilince aç, yani bu tolumun engelliler hakkında doğru bilgiye bilince ihtiyacı var. Bu toplum gelişip bir yerlere gelecekse herkesin üzerine düşen görevi yapması gerek. Biz engelliler bu toplumun yüzde onunu oluşturuyoruz, ailelerini de sayarsak bu tolumun yüzde otuzunu kırkını oluşturuyoruz. Azımsanacak bir rakam değil, ailelerimizle birlikte yirmi beş otuz milyon kişiyiz.

Engelliliği yaşayan bir engelli doğru yolu gösterecek, eğitim yuvaları medya devlet organları ise bu konuyu vatandaşın bilinçlenip gelişmesine yardımcı olacak. Herkes üzerine düşen görevi yaptığı taktirde bu toplum çok kısa bir sürede bizler hakkında bilgiye bilince sahip olur, hem biz engelliler güzel yerlere geliriz hem de ülkemiz çok güzel yerlere gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder