1 Mayıs 2013 Çarşamba

Benim aradığım samimiyet, sahte gülüşler veya yapmacık konuşmalar değil...


Çevremdeki bazı insanlar yılda bir veya iki defa gelirler veya telefonda internette hatırımı sorarlar.

Benim yerimde bir başkası olsa tepki gösterip, ya onlarla “ayda yılda bir geliyorlar nasıl olsa” deyip, konuşmaz ya da onlara surat yapar. Ama ben öyle değilim; benim gibi evden fazla çıkamayan bir engelliye ayda yılda bir ziyarete gelene ben te
pki göstermem, çünkü farkındayım ki insanların işi gücü var, bir yaşantısı var veya derdi sıkıntısı var. 

Bu hayatta kimse huzurlu bir yaşam süremez, "her bireyin bir sıkıntısı huzursuzluğu derdi sıkıntısı vardır" derim.

Bazısının da içini bilirim içini okurum, gelmez gelemez, bir anda ortaya çıkar karşımda çok rahat bir tavırla oturur, çünkü bilir benim ona tavır yapmayacağımı, kişiliğimin o yapıda olmadığını bilir.

Bana ayda yılda bir gelip giden bazı kişiler, gelip karşıma oturduğu zaman bakışlarıyla konuşmalarıyla bana olumlu elektrik verir enerji aşılar. Bu yüzden onlara karşı tepkim azdır veya hiç yoktur.

Gelirler “Apo sinekkaydısın yine” der, “Apo sakal bıyık süper” der, “Apo keçisakalı kes yakışmıyor” der, “top sakalın yakışıyor” der, “Apo yazmaya devam değil mi” der, “Apo bir kız bulamadın mı hâlâ” der. 

Çok samimi yaklaşırlar, kendimi rahat hissetmemi sağlarlar.

Benim aradığım samimiyet, sahte gülüşler veya yapmacık konuşmalar değil…

Adam her gün gelip gitse, ama suratı limon satsa ne işe yarar, adam ayda yılda bir gelse ama seni yaşama bağlayacak iki cümle kursa çok işe yarar. Önemli olan çok konuşmak değil sıkça gelip gitmek değil, önemli olan gerekli olanı içten ve samimice yaklaşmak.

Hamit dayım vardır, büyük halamın büyük oğlu... O böyle bir insandır işte, yılda bir defa gelir yarım saat oturur gider. Gelir oturur karşıma, iki destek laf eder gönlümü fetheder gider, onun o içten davranışı ve ettiği iki güzel laf bana günlerce haftalarca aylarca yeter. 

Çünkü ettiği laflar öyle basit laflar değil, söylediği sözler özenle seçilmiş, samimice, içten, destekleyici, doğru, yapıcı, gurur verici, yaşama bağlayıcı sözler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder