25 Eylül 2016 Pazar

Vatan bilgisayar'da....

6 Eylül 2016 Salı

Bağışlanan uçak nerede?

Dün, annem babam kardeşim ve köy Halam ile ben, hem Çankırı'yı gezmek yeşil bir alanda piknik yapmak için hem de orada bulunan Tuz mağarasına gezmek için saat 11:00'de yola çıktık.

Mağara tadilat nedeniyle kapalı olduğundan içeriye giremedik, sadece bir piknik yaptık ve Çankırı'da bulunan ortanca halamın ziyaret edip geri döndük.

Mağaraya bir kaç yıl önce kardeşimle gidip girmiştim, "tam bir sağlık merkezi" demiştim. Bu mağara merkezden 18 kilometre civarı uzaklıkta, sanırım Kaya tuzuna önem vermeye başlamış ki, yolları bozuktu düzeltilmeye başlanmış.

Çankırı, Ilgaz dağlarında bulunan kayak merkezleri ile ünlenmeye çalışıyor ama yapması gereken Kaya tuzuna önem vermek, tanıtımını yapmak, çünkü Çankırı yüzölçümünün tamamı Kaya tuzu yatağı.

Bu tadilat nedeniyle biz mağaraya ulaşanadık 18 kilometreyi geri dönüp bir parkta piknik yaptık. Çok güzel bir parkta mangal yapıp dinlendik, parkta dikkatimi çeken bir şey oldu, parkın bir girişimde kocaman bir uçak vardı. Bir maket değil, resmen bir yolcu uçağı getirilmiş orada bulunan bir tepeye kondurulmuş. Çankırı'da havaalanımız yok, sanırım güzel bir görüntü olsun diye ve insanların ilgisini çeken diye o uçak o tepeye konmuş. Benim ilgimi çekti ve yeşillikler içinde bulunan o demir yığının resmini çektim.

Resim çekerken hafızamdan bir bilgi aklına geliverdi, üç dört yıl önce İz tv belgesel kanalında Karatekin üniversitesine bağışlanan bir uçağın parçalar halinde Çankırı'ya getirilişi orada monte edilişini sonra da Karatekin üniversitesine bağışlandığı seyretmiştim.
Üniversiteye araştırma geliştirme yapılması için bağışlanmış bir uçağın o mesire alanında ne işi var diye düşünürken, aklıma parkın adı geldi Recep Tayyip Erdoğan.