13 Mayıs 2013 Pazartesi

Stat parkta düzenleme çalışması

Bugün hava çok güzeldi, sıcak ve güneşliydi... 

Sokağımızın köşesinde tekerlekli sandalyemle biraz güneşlendikten sonra insanlarla sohbet ettikten sonra güneşe doydum ve Stat park Erey çay bahçesine gitmeye karar verdim.

Biraz sokaklarda gezindikten sonra, Stat park Erey çay bahçesine gittim, Ercan ağabey ve Melih ile bolca sohbet ettim. Fark etim ki; sadece ben değil herkes dışarılarda, çay bahçesinde boş masa yoktu, oyun parkında oyuncaklar çocuklarla doluydu ve hatta parkın çimenlerinde oturup piknik yapanlar bile vardı. Çay bahçesinin ve oyun parkının yirmi yılı aşkın bir geçmişi olsa da, Stat park buraların çok eskilerindendir.

Bugün Stat parkta bir sorun vardı, o da parkın etrafını çevreleyen kısa duvarları belediyenin yeniliyor oluşu. “Bunda ne var var, yenilensin etraf” denilebilir, ama bu çalışmanın bu güzel günlerde yapılıyor oluşu, düşüncesizlik değil mi? Kaldırımlar molozlarla mahvolmuş durumda, inşaat makinesi sesleri rahatsız edici, parkın yeşilliği kuş sesleri yok olmuş.

Bende o inşaat alanının kısa bir videosunu çekip, videoyu dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube’ye ve Dailymotion’a koydum. Videoyu oraya koyarken de altına şu yorumumu yazdım;



Kış ve Sonbahar ayları boyunca çalışma yapmayıp, insanımızın sokaklara kaldırımlara parklara bahçelere çıktığı, İlkbahar ve Yaz aylarında belediyelerin çalışma yapmasını anlayabilmiş değilim.

Bir tekerlekli sandalyeli olarak havanın güzel olduğu günlerde, kaldırımları kullanamamak, parklarda bahçelerde eğlenememek dinlenememek tüm herkes gibi beni de kötü etkiliyor.
İnşaat çalışmasını bugünlerde yaptığı için yöneticilere kızıyorum, inşaat sırasında verdikleri ses ve görüntü kirliliği için mühendislere kızıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder