14 Mart 2013 Perşembe

Vicdan meselesi...

Bazıları öyle bir yapıya sahiptir ki; engelliler için çalışıp onlar için gönüllü çalışırlar ama bu tür insanların bazıları egolarına yenik düşerler. Siyasi görüşlerinin tersi istikamette hareket edildiğinde veya maddi gelirleri tehlikeye gireceği kaygısı yaşandığı an, engellileri hemen göz ardı ederler.

Bir engelli olarak böyle bir durumla birçok defa karşılaştım. Yakın zamanda ise bu insanlar çoğaldı, bu çoğalmanın nedeni siyaset. Akp adlı siyasi partisinin on yıldır tek başına sürdürdüğü liderliği, birçok kişinin iştahını kabartıyor. Sırf bu yüzden engellileri kullanıyor, onların üzerinde para kazanıp insanları sömürüyorlar.

Bense bir engelli olarak bu yapılanların farkında bir kişiyim. Bu insanlarla iyi geçiniyormuş gibi yapıyor onların yaptıklarından habersizim görüntüsü veriyorum. Yaptıkları hoş değil ama ellerindeki gücü ve arkalarına aldıkları siyasi güç benim onlara karşı susmamı gerektiriyor, ama şimdilik.

Ben bu tür insanları çok kolay ayırt edebiliyorum, mesela yakın zamanda bana çok yakınmış gibi görünen birçok kişinin gerçek yüzünü gördüm. Bir gönüllü bayan, benimle çok iyi geçinen ve engelliler için çalışan iyi niyetli bir bayan. Onun gibi onun görüşünde olan kişilerden etrafımda üç dört kişi var. Bu bayanın yüreğinin iyi olduğu konusunda bir kuşkum yok, ama bu engelliler konusunu siyasetle bağdaştırması çok uygun düşmüyor. Kendisi bir Akp’li, yani Akp partisi içinde bir görevli, sanırım bir gönüllü. Hem engelliler için bir gönüllü hem de Akp partisine gönüllü. Bu benim için çok ters bir durum çünkü bu kişi bazen siyasi görüşüne yenik düşebiliyor ve siyasi görüşü baskın çıkabiliyor.

Bu kişi benim Facebook profil sayfamı takip eden bir kişi, ben engelliler için herhangi bir paylaşımda bulunduğum an yaptığımı beğenir beni tebrik eder. Birkaç gün önce engelliler için Facebook profil sayfamdan kısacık bir haber paylaştım, ama bu paylaşımımı beğenmedi.
 
Bu paylaşımım ise; başbakanın korumaların görme engelli bir vatandaşı tartaklamaları idi, ben bu konuyu kınadım ve başbakanı ve korumaları insanlığa davet ettim. Her nedense bu paylaşımımı bu gönüllü kişi tarafından görmezden gelindi ve asıl niyetini belli etmesini sağladı.

Siyaset, sağlığı bozulmuş bir kişiye yapılan saldırıya nasıl baskın çıkar anlamıyorum, engellilere gönülden destek veren bir gönüllü, siyasi görüşüne ters düşüyor diye, engelli gönüllüğünü geri plana atar anlamıyorum. Buradan anladığım şu; bu kişi engellilere gönülden destek veren bir kişi değilmiş.

Bir insanın siyasi görüşü; engelliye yapılanı eğer görmezden gelmesini sebep oluyorsa, vicdanını sorgulaması gerekli. İster Akp’li ister Chp’li ister Mhp’li isterse de Bdp’li olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder