19 Mart 2013 Salı

Facebook paylaşım

Facebook ana sayfasında gezinirken paylaşımlara bakarken, kimin gönderdiğine bakmam, eğer hoşuma giderse beğenir veya yorum yaparım. 

Bazen o kadar güzel resimler sözler yazılar karikatürler paylaşılıyor ki, beğenmemek veya kısacıkta olsa yorum yapmamak elimde olmuyor, paylaşımı yapanı sevmesem de paylaşımını beğenir yorumumu yaparım. Bazen de o kadar saçma şeyler paylaşılır ki, bu paylaşımlardan midem bulanır. 

Öyle yazılar gelir ki içeriğinin yarısı yalan yanlış, öyle resimler paylaşılır ki belli ki efektli yani yalan, öyle sözler yazılır ki sözü söyleyenle altındaki söz yazarı arasında uygunluk yok. 

İnsanların bilgi bilinç gelişimleri ile dalga geçilir... 

Dikkat etmesem paylaşımın vebali üzerime kabilir. Burası Türkiye olduğundan insanların dini duyguları ile çok oynarlar sömürürler onları. İnsanımızda saf olduğu için resmin yazının sözün doğruluğunu araştırmadan profilinden paylaşımı yapar.

Neler var neler; biri Peygamberimiz Hazreti Muhammet’in bilgileri bir tabloda sunuluyor, doğum tarihi 571 vefat tarihi 632 bunlar doğru olarak yazılmış ama yaşı 57 olarak yanlış yazılmış ve buna kimse itiraz etmeden bu tabloyu binlerce kez paylaşılmış. Kimse dememiş Hazreti Muhammet’in doğumu ile ölümü arasında yaş 61, burada neden 57. Hadi matematik umurunuzda değil, bu saate kadar hiçbir yerde Hazreti Muhammet’in yaşını duymadınız mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder