19 Mart 2013 Salı

70. yıl fizik tedavi kantini...

2005 yılında şifa bulmak için 55 gün yatıp tedavi gördüğüm hastane olan 70. Yıl fizik tedavi rehabilitasyon merkezindeyim…

Bir gün sabah saatlerinde, annemin evde yapıp getirmiş olduğu börek ve poğaçaları çayla beraber yemek için hastanenin kantinine girip çay istediğimizde, çayımızı getiren garsonun “buraya dışarıdan yiyecek getirmek yasaktır” uyarısını aldık. Sağlık bakanlığına bağlı bir hastanenin kantininde bu uyarıyla karşılaşmak beni üzdü üzmesine ama ayrıca sinirlendirdi. O gün uyarıyı dikkate alıp uygulayan ben, 55 gün kaldığım o hastanede o kantine girip çıkmadım, girsem bile yiyecek içecek yiyip içmedim.

Bakanlığa ait bir devlet hastanesinde böyle bir uyarı almak çok vahim bir olay, hatta insanın vicdanını incitecek bir olay bu olay. Ben o hastanede şifa almak için bulunan bir kişi olmasaydım, o kantini işletenlerle uğraşır ve onlara kendimden “özür” diletildim. Saçmalığa bak, Sağlık bakanlığına bağlı bir hastanede işletilen kantinde yapılan muameleye bak.

 
Herkes akıllı olmuş…

Asıl suçlu hastane yönetimi, o dağdan gelenler değil.

Orası sağlığını kaybetmişlere hizmet veren bir kuruluş, orada böyle bir rant yapamazsınız veya orası bir hastane, insanları bu şekilde sömüremezsiniz. Oraya insanlar şifa bulmaya geliyor, eğlenmeye gezmeye değil.

Ben burada ne kadar kalırsam kalayım bir daha bu kantini ziyarete gelmeyeceğim…

Burada kaldığım süre içinde, günde üç beş çay içecek bir iki paket yiyecek alacak olan bir müşteriydim. 

Adamın cebinde parası yoksa ve evden getirdiği ekmek arasını bile çayla içemeyecek mi? Adam orada dinlenmek için bile oturamayacak mı? İllaki bir şeyler mi içmek zorunda mı? O kantinin işleten doğru dürüst adam olsaydı, vicdanı olsaydı, böyle kararlarla insanların karşısına çıkmazdı.

Bu davranış çağdışı bir davranış, bu tür davranışlar insanları o kantinden uzaklaştırır. Kantin sahibini ve hastane yönetimini insanlıktan uzaklaştırır.

Mesela ben bir daha o kantine girmem, girsem de yapacağım alışverişin yarısını yaparım…

Kantinde yaşadığım bu talihsiz olaydan sonra bahçeye çıkıp o açma poğaçayı içecek olmadan kuru kuruya yedik.

Allah’ım başhekime ve kantini işletene akıl ver.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder