4 Mart 2013 Pazartesi

Alışveriş merkezleri sıcak yerler...

Özsüt gibi Hd restoran Köfte piyaz gibi gittiğim mekanlarda ısrarcı olmamın nedeni, çalışanları ile aramda oluşan bağ. Bizim gibiler için bu önemlidir, çevrende tanıdık birilerinin gezinmesini istersin. 

Güven için tanıdık birileri şarttır, anlatmak istediğini bir çırpıda anlayacak birileri şarttır. Olivium alışveriş merkezi “çok pahalı” diyorlar, “çalışanlarının bazısının burnu büyük” diyorlar. 

Kim ne derse desin; benim için fark etmiyor, pahalı dedikleri en fazla bir kaç lira pahalı, eğer çok pahalıysa almam olur biter. Altımda otomobilim yok ucuz mekanlara gidip gelecek, ulaşımım zor ve yolu sokağı caddesi eğri büğrü, engelli tuvaleti yok. 

Sırf tuvalet bulamadığım için Beyazıt’ta Kapalıçarşı’da Sultanahmet’te başıma gelmeyen kalmadı. Adamlar yüz yıllar önce o mekanları zamanın şartlarına göre son derece modern şekilde yapmış ama şimdikiler meydanlara lavabo tuvalet koymayı akıl edemiyor. 

İşlerine gelmeyince tarihi yakıp yıkıyorlar, ama on metrekarelik tuvalet için çıngar çıkartıyorlar. Ayrıca şu buz gibi havalarda sokaklarda kışın geçmesini bekleyeceğime üç beş lira fazladan para vermeye razıyım. 

Alışveriş merkezi banma uygun bitti, kışın sıcak yazın serin, ürünleri elimin altında, çevremdekiler tanıdık, mekanlarının her yeri tekerlekli sandalyeme uygun. Zorlanıp sorun yaşamaktansa cebimdeki son kuruşa kadar harcamayı tercih ederim. 

Bu ülkenin 2023 vizyonu varsa, bu vizyon içinde mutlaka engellilerde olmalı… Eğitilip bilinçlendirilmesi gerekli o kadar çok unsur var ki; yolların düzenlenmesi, kaldırımların düzenlenmesi, rampaların düzenlenmesi, binaların giriş ve çıkışının düzenlenmesi, asansörler ve asansörü kullanma kültürü ve tabi ki insanlar, insanlar içinse eğitimin ilk önce ilköğretim okullarından başlaması gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder