7 Nisan 2017 Cuma

Sempatik kurum...

5.04.2017
Dün Özel Sempati özel eğitim ve rehabilitasyon kurumundan almam gereken seansım bugün saat 17:00’ye ertelenmişti, bugün kuruma gittiğimde öğrendim ki; beni bir buçuk yıldır çalıştıran fizyoterapistim Nazlı ile yollarımızın ayrıldığıydı.


Nazlı ile yolumuz ayrıldı ve artık yoluma yeni işe başlamış olan Yasin ile devam edeceğim. Konu hakkında Nazlı’nın ise bana söylediği “ağabey kuruma yeni bir terapist arkadaş geldiğinden dolayı bazı hastalarımla yolum ayrılmak zorunda kaldı.

Bu ayrılma hem Nazlı’yı hem beni üzdü... Hatta konu hakkında Nazlı’ya bazı şakalar espriler yapıyım dedim, Nazlı’nın hemen gözleri sulandı. Üzüldü, canı sıkıldı.

Nazlı ile yolumun ayrılmasına üzüldüm, üzülmesine ama ben onun için ağır bir hastayım ve kronik bir hastayım. Bunun yanında ben sağlığında gelişme olma bakımında Nazlı’yı aşırı şekilde oyalayan bir kişiyim, onun için bir zaman kaybıyım. Bana harcayacağı zamanı başka hastasına ayırabilir veyahut yaklaşık iki yıldır hastasıyım, benim olduğum yerde sayıyor oluşum onun kariyeri için olumsuz etki olarak görülebilir. Bunun yanında benim yaşım 41, kilom boyum çok fazla, Nazlı’nın idare edebileceği yapıda değilim.

Farkındayım ki; fiziksel olarak onu aşırı zorluyorum ve yoruyorum, çünkü hastalığımın kasılma spastise gibi ağırlığı var. Eğer kurum böyle bir şey yaptıysa, terapistini koruma amaçlı yapmıştır veya Nazlı benimle sorunlar yaşıyordu, “dur” dediler.

Nazlı daha otuzlu yaşlara adım atmamış olsa da, bilgili bilinçli ve ne yaptığını bilen bir fizyoterapist, bu yüzden de onunla çok iyi anlaşıyordum.

Ben bu tür kurumlara başladım başlayalı Nazlı kadar bilgili terapist görmedim, şu ana kadar çalıştığım tüm terapistler kas ve eklemlerimi öylesine ve ezberi dahilinde çalıştırırken, Nazlı çalıştırırken bana bilgi verirdi, benim kas ve eklemlerimin verdiği tepkiye göre çalıştırmasını yapardı.

Kurumda, Nazlı ile yolumun ayrılması kötü oldu… Ben kurumun küçücük olan asansörü gibi, eğimi dik ve dar rampası gibi, basamaklı tuvaleti gibi saçma sapan engellerini görmezden gelirken birde başıma bu geldi. 

Fizyoterapi seanslarımı yine oyuncağa çevirecekler, ama ben bu sefer buna izin vermeyeceğim, çünkü benim güler yüzümü sempatik davranışlarımı kullanıyorlar.

Eğer terapist değişme olayı bir daha olursa ben kurumdan ayrılmayı düşünüyorum, yani bu hareketi bir tepki olarak ortaya koyacağım.
Şu an yeni başladığımız terapist Yasin ile yolum ayrıldığı an, bende kurumdan ayrılacağım veyahut Yasin ile egzersiz konusunda anlaşamazsak ben bu kurumdan yine ayrılacağım.

Bu kuruma ilk geldiğimde de terapist değişimleri yüzünden sorunlar yaşamıştım... Baktım olmuyordu, mimari engelleri zorlayarak da olsa kurum binasına gelmeye başladım.

Bir buçuk yıl öncesine kadar kurum binasında beni Mertcan adlı bir arkadaş çalıştırıyordu, sağlığında bir problem yaşadığı için işi bıraktı ve yerine Nazlı başlamıştı. Mertcan ile iyi anlaşıyordum, Nazlı ile çok daha iyi anlaşmaya başladım.

Önceki kurumlardan ayrılma sebebim bundandı, yani çok aşırı olarak ikide bir fizyoterapist değişmesiydi.

Benim yaşım 41, son 21 yıldır da bir sağlıklı kadar olmasa da durumumu şu an ki halimden daha iyiye getirmeye çalışıyorum. Kendi işini kendim görecek hale gelmeye uğraşıyorum. Ben ne kadar çabalasam da biliyorum ki yürüme ihtimalim çok çok düşük.

Ben durumumun farkına neredeyse on yıl önce vardım, çabalama nedenimse kas ve eklemlerimde bir sorun olmasın kısıtlanma yaşamayayım diye.

Biliyordum ki; hareketsiz kalan kas, zamanla zayıflar ve görevini yerine getirmediği için zamanla kısıtlanır. Bu kısıtlanma olmaması içinde hiç hareketsiz kalmamaya önem ve özen gösterdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder