10 Nisan 2017 Pazartesi

Rampa güzelleri...

Bir kaç gün önce biriyle daha rampa üzerinde çarpıştık... Olivium alışveriş merkezi rampasından alışveriş merkezine girmek için ilerlerken 18- 19 yaşlarında olan bir gençte karşı yönden rampaya giriş yaptı.

Onun beni gördüğü halde veya görmese bile hemen yan tarafta basamaklı merdiven varken bilerek rampayı kullanması sonucunda tam rampanın ortasına geldiğimde onunla karşı karşıya geldim. Bilerek tekerlekli sandalyemi yavaşlatmadım, çünkü o rampa daracık olduğundan dengeyi kaybedebiliyorum ve haliyle kenara çarpabiliyorum. Rampanın eğimi sorunlu ve yüzeyi kaygan bir malzemeden yapılmış, aşağı doğru ilerlerken yavaşladığımda veya durmaya kalktığımda sandalyenin tekerlekleri kilitleniyor ve karda kayan araçlar gibi kontrolü kaybediyorum. Sağ kolumun kolçakta olması nedeniyle dirseğim gence çarptı ve ona yol vereceğimi sanan bu kafasız sarsıldı. Ben rampanın üzerinde ilerlerken arkamdan bana ters ters baktığını hissettiğimden rampa bittiğinde tekerlekli sandalyemin yönünü rampaya doğru çevirdim ve onunla göz göze geldim. 

Ben ona bakıyorum o da bana bakıyor, birkaç saniye böyle geçtikten sonra bir bayan ona bakarak “hem rampadan gidiyorsun hem çarpıyorsun, birde haklı mısın?” Diye sordu. Hâlâ ters ters baktığını görünce ben, “ne bakıyorsun oğlum” diye bağırdım, o zaman döndü arkasını gitti.

Başta anne babaları sonra da medyayı alkışlıyorum ve en sonunda da buna göz yuman tüm siyasetçileri alkışlıyorum, çünkü bu gençleri bu hale hepiniz getirdiniz. Aile doğru düzgün yönlendirmedi, medya kabadayılığı serseriliği mafyalığı aşıladı, siyasiler ise medyaya sustu ve sonunda boktan bir gençliğimiz oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder