21 Nisan 2017 Cuma

Ahtapot Akatlar'da...

19.04.2017
Dün öğleden sonra saat 15:00 civarı evden çıkıp ilk önce doğruca Olivium alışveriş merkezine Atasun mağazasına gidip geçen hafta muayene olup siparişini Atasun’a verdiğim gözlüklerimi teslim aldım. 


Gözlüğü alıp taktıktan sonra tüm dünya değişti, çünkü uzun süre muayene olup numaralarımı değiştirmediğim için göz numaralarım baya değişmiş olduğundan zorluk çektim. 

Öyle bir şey oldu ki; derinlik algımı tamamen kaybettim, başımı eğip kendime baktığımda bacaklarımın dizlerimin ayaklarımın ve tekerlekli sandalyemin kumandasının görünüşü değişti, ama birkaç saat sonra bu duruma alıştım ve normal yaşamıma geri döndüm. 

İlk saatlerde geniş bir çevreye baktığımda sol tarafa doğru bir eğim vardı, ama sonra bu azaldı.

Gözlüklerimi alınca Olivium’dan çıkıp Biraz kendime geldikten sonra Kazlıçeşme Marmaray’a gittim, çünkü akşam Levent Akatlar’da Ahtapot gönüllüleri ile bir toplantıya katılmam gerekliydi. 

Marmaray’ın Yenikapı istasyonunda Kayhan’la buluşup Hacıosman metrosu ile Levent’e gittik. Levent metro durağında tek bir yeryüzüne çıkış asansörü olduğundan yolun ters tarafında kaldık. 

Bu sorunu ise gereği olmadığı halde trafiğin akışının tersi yönünde yanımızdan vızır vızır geçen araçlara rağmen biraz tehlikeli iş yapıp yaya geçidi ve trafik ışıklarına kadar yüz elli metrelik bir yolculuk yaptık. Yolun karşısına geçtikten sonraysa yaklaşık bir kilometre civarı ara sokakları kullanarak toplantının yapılacağı yere vardık. 

Gittiğimiz bölge Akatlar idi, sokaklarında aracı insanları olmayan sessiz sakin bir yerdi. Aslında planda özel araçla oraya gitmek vardı, ama bu seferde seçimi toplu taşıma kullanarak toplantıya gitmeyi kararlaştırdık.

Aslında planımız Ahtapot'tan Onur'un bizi istediğimiz yerden istediğimiz saatte aracıyla alıp toplantı yerine getirmesiydi, ama bizim Kayhan’la başka bir planımız vardı, o iptal oldu ve bizde toplu taşıma kullanarak toplantı olan yere gezinerek gittik. 

Benim huyumdur; bir yere giderken özel bir araçla değil, toplu taşıma imkanı varsa o imkanı kullanarak gitmek. 

Ara sokakları kullanarak ulaştığımız toplantı yerimizin manzarası villalar topluluğunun olduğu bir sokaktı. Biz yeri bulduktan sonra oralarda gezinmeye başladık, Kayhan'ın market gördü ve gidip aldığı bisküvi ve içecekleri manzarası güzel bir köşede yedik içtik. 

Biz manzaranın tadını çıkartırken yarım saat içinde de Ahtapot'tan arkadaşlar gelmeye başladı, beraberce villanın bahçesine girdik oradan da yapının garajına girdik. 

Bu toplantının yapıldığı yer; ya bir garajdı ya da evin fazlalıklarının konulduğu bir yerdi. Evin alt katıydı. 

Bir ara mülkün sahibi olan hanımefendiyle beyefendiyi yanımıza davet ettik ve yaptığımız işleri atılımları anlattık, topluca resimler çekildik. 

Toplantımız yaklaşık üç saat sürdü ve yirmi kişi civarı olduğumuz bu toplantı da ciddi konularda konuşuldu, gır gır şamata da yapıldı. 

Sonrasında da geldiğimiz gibi evlere dağıldık, ben ve Kayhan, hatta bir kaç kişi dönüşümüzü Onur'un lüks kamyoneti ile eve geri döndüm. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder