6 Nisan 2017 Perşembe

Ahtapot Kozyatağı'nda...


4.04.2017
Dün gece yarısı başlayan doğum günümün tebrik edilmesine bugün öğleden sonra Ahtapot gönüllülerinin Kozyatağı’ndaki toplantısına gitme saatime kadar yanıt verdim, ama toplantı moduna girdikten sonra cep telefonuyla ve internetle ilişkimi kestim.

Bugün saat 16:00 gibi dışarı çıkıp Kayhan ile buluşup Marmaray ile Ayrılıkçeşmesi istasyonuna geçiş yaptık, oradan da Kartal metrosuyla Kozyatağı’na gittik. Kozyatağı metro durağından çıkışımızı yaptıktan sonra hemen yüz metre ileride bulunan Byotell’lin içine girip eksi ikinci katta bulunan konferans salonuna ulaştık. Kayhan ile ikimiz toplantının yapılacağı salonun önüne geldiğimizde kimsecikler yoktu, çünkü saat daha 18:00 idi. Salon önünde beş on dakika oyalandıktan sonra ortalık kalabalıklaşmaya başladı ve saat 19:00 sıralarında neredeyse herkes gelmişti.

Yaklaşık üç saat süren güzel bir toplantı oldu, bu seferki toplantı da tüm yük Vedat’ın üzerindeydi. Karşınızdaki Vedat Kürşün ise, o yorulmaz o oflamaz puflamaz, o sıkılmaz sıkmaz bıkmaz veya o pes etmez o “yeter” de demez. Vedat Kürşün kızdığı şey, o konuşurken katılımcının ilgisizliği, konuşarak Vedat’ında dikkatinin dağıtılmasıdır.

Bu sefer ki toplantı da ele alınan konular arasında; Suriyeli mülteci çocukların durumu konuşuldu, evsizlerin özellikle Zeytinburnu’nda bir binada rehabilite edilen evsizlerin giyimleri gibi saç sakal gibi görünümlerinin düzeltilmesi konuşuldu, Hakkari Yüksekova’daki bazı okullara ulaşılması ve öğrencilerinin giyimi gibi diğer başka sorunlarının çözülmesi konuşuldu, engelli bireylerin yaşadığı sorun ve zorluklar konusunda engelli ile iletişime geçilmesi çevrenin veya muhatabın farkındalığının artırılması için projeler konuşuldu.

Birde bunun yanında bir ara bana "41 kez Maşallah" denildi. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder