30 Ekim 2016 Pazar

Marmara forum'a giderken...


Dün a
kşamüzeri burada çok sıkıldım ve Marmara forum'a gittim… Ara ara bunu yapıyorum, çünkü havalar soğudu dışarda durulmuyor. Olivium alışveriş merkezi çok kalabalık oluyor bende seçimi mi Marmara forum alışveriş merkezinden yana kullanıyorum. Gidişim biraz zahmetli oluyor ama yine de gidiyorum.

Marmara forum'a giderken tekerlekli sandalyemle benim izlediğim rota hep aynı, evden çıkınca ara sokaklardan 700- 800 metre mesafe ilerliyor Akşemsettin durağına ulaşıp oradan Zeytinburnu durağına yani Merter'e geçiş yapıyorum. Sonrasında 300-400 metre yaya yolundan gidip üst geçide ulaşıyorum ve üst geçidi kullanarak yolculuğumu tamamlıyor Marmara forum'a ulaşıyorum.

O bölgede Marmara forum alışveriş merkezi, Dekadlon spor malzemeleri satan mağaza, Bauhaus yapı market ve Media mark teknoloji market var.

Giderken geçmiş olduğum üst geçitte bugün çok kötü oldum, çünkü üst geçitte karşımdan o kadar çok sağlıklı geldi ki sandalyeyi geçit kenarlarına dört beş defa çarptım.

Geçen yılda karşımdan gelen sağlıklıya yol vereyim derken, sağ ayağımın parmaklarımı rampanın metal kenarına vurup günlerce haftalarca parmakların ağrısını acını çekmiştim.

Bugün tekerlekli sandalyemi sağa sola vurdukça sinirlerim alt üst oldu, geçen yılki canımın yanması aklıma geldi ve bunun yanında soğuk hava da beni etkiledi kasılmaya başladım.

Bacaklarım ve ayaklarım öyle bir kasıldı ki, tekerlekli sandalyemi rampanın kenarına çekip durdum, dinlenmeye sakinleşmeye ve titreyen bacaklarımı düzeltmeye başladım. Ben rampanın kenarında beklerken arkamda dört beş sağlıklı birikti, önümde dört beş sağlıklı birikti.

Ben anlamıyorum, yoksa fark edemiyor muyum? Bilmiyorum. Sağlıklılar o rampayı kullanarak bir haz mı alıyor.

Bacaklarımı düzeltmeye çalışırken küfretmeye başladım, çünkü o sağlıklıların yaptığı bir hayvanlık, eşeklik."Allahın belaları, bok mu var burada" dedim, "hayvan oğulları" dedim, "pis insanlar" dedim, “siktirin gidin" dedim.

İnanın ki; engellilere duyarlılık bakımından rezil bir milletiz... Üst geçidi aşmak için sağlıklılar için ayrılmış iki üç metre ileride basamaklı bir merdiven varken rampalı yolu kullanıp mesafeyi ve zamanı uzatmak bir saçmalık.

Hamileleri, bebek arabalıları, çocukluları veya yaşlıları anlarım, ama gençlerin ve orta yaşlıların o rampayı kullanma nedeni ne olabilir ki?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder