21 Ocak 2016 Perşembe

Zeyram güncellemesi...

21.01.2016
Bu sabah saat 09:10’da Zeyram’da Ram raporumun güncellemesini yaptırdım… Yaptırdım, ama bu sefer her yılki güncellemeden biraz farklı oldu.

Bu güncelleme her zaman ki gibi bir odada değil, bu güncelleme Zeyram binasının bina çıkış kapısının hemen bir metre önünde yapıldı. Bir bank üzerine oturan genç bir memur benim muayenemi yapıp bilgileri kucağındaki kağıtlara dizi üzerinde yazdı, üşüyerek yazdı. Kapı önünde güncelleme yapılmasının nedeni 2015 yılında Başbakanlık iletişim merkezi Bimer’e vermiş olduğum dilekçem, başvurumda ilçemizde bulunan engellilerin durumunu güncelleyen ve rehabilitasyon merkezlerine yönlendiren Rehberlik Araştırma Merkezi RAM’ın engellilere uygun bir bina olmaması idi. Merkezin rampası derme çatma, binada asansör bulunmaması beni tekerlekli sandalyemle merdivenlerden bir üst kata çıkmamı istemeleriydi.

Sanki kötü bir şey yapmışım gibi bugün beni sınamaya kalktılar ve koridorda kapı önünde muayene ettiler güncellememi yaptılar. Hemen birkaç metre ötede her zaman muayene olduğum güncelleme yaptığım oda varken beni kapı önünde ağırladılar.

Onların bu yaptığını tekrardan Bimer’e şikayet etmeyi düşünüyorum, ama bu seferde gelecek yıl olacak güncellememi binanın dışında kapı önünde yaparlar diye korkuyorum.


Zeyram beni baskı altına almaya çalışıyor, ama bu yaptıklarıyla git gide battıklarından haberleri yok. Kapı önünde yaptıkları bu muayene sırasında ben üşümedim ama beni muayene eden gencecik memurları üşüdü. 


İnsanımız insanlığımız asla ilerleyemez; saygı sevgi hoşgörü duyarlılık yok, bencillik var, “buranın patronu benim, benim dediğim olacak” tavrı baskın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder