18 Ocak 2016 Pazartesi

CarrefourSA Maltepe Park avm etkinliği...

17.01.2016
Bugün Ahtapot grubunun bir etkinliğine daha katıldım… 

Vedat Kürşün ve bazı Ahtapot grubundan arkadaşlarla beraber Maltepe Park alışveriş merkezinde çocuklarla beraber üç boyutlu olan Star Wars filmini izledim. 

Saat 08:50 gibi evden çıktım saat 09:00 gibi Marmaray Kazlıçeşme istasyonunda Kayhan Polat ile buluşup ilk önce Ayrılıkçeşmesi’ne oradan da Kadıköy Kartal metrosuyla Esenkent istasyonuna geçtim. Saat tam 10:00’da Maltepe Park alışveriş merkezinde tam zamanında Vedat’ların yanındaydık.

Ne bir dakika erken ne bir dakika geç, zamanlama konusunda Kayhan çok dakik ve ne tahmin ettiyse o dakikada oradaydık.

Yağmurun çiselemesi, uygunsuz rampalar ve yanlış park edişler olmasaydı birkaç dakika daha önce orada olabilirdik. Alışveriş merkezinde çocuklarla bizim olduğumuz bölüm çocuk sesiyle uğultusuyla inliyordu, samimiyet ve içtenlik saçıyorlardı.

İlk önce Starbucks kafeterya da güzel zaman geçirildi, çocuklarla sohbet edilip eğlenildi saatin 11:00 olması beklenildi. Starbucks’da geçirilen zaman sırasında yenilip içilen ürünlerin masrafı alınmadı, sağ olsun Starbucks ve çalışanları ilgi alaka konusunda çok duyarlı.

Saat 11:00 gibi filmi seyretmek için Salon 8’e geçildi, saat 11:10 gibi Star wars perdede belirdi. Ben birkaç hafta önce filmi Olivium alışveriş merkezinde seyrettiğimden, bugün sadece o ortamda çocuklarla olmak için oradaydım.

Sinemalarda yaşadığım sorunu orada da yaşadım, tekerlekli sandalyemle o salonda da perdenin birkaç metre önündeydim, filmi seyrettiğimden kafamı kaldırıp perdeye fazla bakmadım. Bu sefer kafama takmadım, çünkü filmi daha önce seyretmiştim. Sinema salonlarında bizler çok önde olduğumuz için boynumuz tutuluyor, sanırım bu durumun üzerine gidip sinema salonlarında biz tekerlekli sandalyelilerinde filmleri daha geride izlemenin bir yolunu bulmam gerek.

Yüz altmış kişiyi aşkın bir gruptuk, patlamış mısırlar çikolatalar içecekler yenildi içildi. Bolca sohbet edilip gülünüp eğlenildi. Çocukların üç boyutlu film izlerken çıkarttıkları sesleri hiç unutamam, nasıl mutlulardı perdede yansıyan görüntünün üç boyutlu olmasından. Ben bugün zorluk veya sorun yaşamadım, çünkü gidiş geliş yolculuğumu toplu taşıma ile yaptım, etkinlik bir alışveriş merkezinde olduğundan her taraf tekerlekli sandalyeme uygundu kimseden yardım destek almadan hareket ettim. Asansör konusunda, rampa konusunda, tuvalet konusunda, alışveriş merkezi içinde gezinirken her yerde rahattım.

Bugünkü Maltepe Park sinema etkinliğine üç kurum katıldı, sanırım çocuklar oradan çok mutlu ve umutlu ayrıldılar. Buna benimde biraz katkım olduysa ne mutlu bana, katkımın olduğu noktaysa tekerlekli sandalyemle orada bulunup çocukların bir tekerlekli sandalyeliyi fark etmelerini sağlamış olmam.

Bugünkü etkinlikte;
T.C. Çocuk Esirgeme Kurumu Küçükyalı Çocuk Yuvası, T.C. Kartal Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası ve T.C. Yakacık Hatice Abbas Çocuk Yuvası çocukları yer aldı.

Tüm hareketlilik saat 15:00 civarı bitti, Ahtapot grubu üyeleri olarak alışveriş merkezi içinde hep beraber oturup yemek yedik ve sonra herkes dağıldı. 

Hava yağmurlu olduğu için birkaç kişi hemen evine yola çıktı, bazı arkadaşlar bir kafede kahve içmeye gitti, ben ve Kayhan doğruca gibi bir grupla evimize döndük, çünkü yağmur iyice bastırmaya başlamıştı.

Bugünü nasıl bitirdim, biraz ıslak bitirdim... :) Çünkü Kayhan’la Marmaray Kazlıçeşme istasyonundan eve gelene kadar baya ısladım. Eğer Kayhan’ın şemsiyesi ve dizlerime örttüğü yağmurluğu olmasa eve gelene kadar sucuk gibi olurdum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder