5 Ocak 2016 Salı

TRT radyo ; Biz De Varız



5.1.2015 tarihli TRT radyoda her Salı günü saat 10:00’da yayınlanmaya başlayan engelli yaşamını konu alan programa göndermiş olduğum yazımın okunması engellilere karşı duyarlılığı artırdı.

Programın yapımcısı arkadaş Seda Arslan Şavural birkaç hafta önce beni arayıp engelli farkındalığı sağlamak için benden bir konuşma yapmamı istedi. Radyoya konuk olup yazdıklarımı okumam istendi, ama konuşmamda zorlanma olması nedeniyle bunu yapamayacağımı belirtip yazdıklarımı onların seslendirmesini istedim, onlarsa bunu kabul etti. Ve bugün asansörlerde yaşadığım sorun ve zorluklar hakkında yazdıklarım TRT radyoda seslendirildi. Yazdıklarımın devletin radyo kanalında okunması beni çok sevindirdi kendimle gurur duydum. Üç dakika boyunca yazdıklarımın okunması ülkemize ne kadar faydalı olur bilmiyorum, ama bir iki kişiyi bile kazanmak bana kısa günün kârı gibi geliyor.

Vatandaşımız engelli farkındalığı konusunda aç, duyarlılığının artırılması gerek… Bu farkındalık bu duyarlılık en kısa zaman içinde ne kadar çok artırılırsa, gelecekteki sağlıklımız ve engellimiz o kadar çok rahat eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder