19 Temmuz 2013 Cuma

29 mayıs hastanesi

Saat 11:10’da birkaç gün önce muayene olduğum 29 Mayıs hastanesinden beni aradılar ve “Abdullah bey fizik tedavi muayenenizden sonra egzersiz almanıza karar verildi, ama alacağınız tedavide pürüz var.

Yasalarda benim üç yılı geçmiş kişileri özel hastaneler tedaviye alamıyormuş... "Sizin 17 yıllık bir geçmişiniz olduğu için sizi tedaviye alamıyoruz” dendi. Bende sinirlendim biraz ve teşekkür edip konuşmayı bitirdim. Muayene için harcadığımız enerji ve sağ kol dirsek filmini çektirirken benden alınan 30.- TL’yi hastaneden geri almaya karar verdim. Yasaları kanunları araştırmadan beni neden ararlar ki bilmiyorum, burada bir oyun var ama çözemedim.

O kadar hazırlandık, anne babamı yanıma aldım sıcakta bir sürü yol yürüdüler, yol masrafı yaptılar, muayene esnasında beklediler. Sağ kolumun dirseği için röntgen istenildi, gittim çekildim 30.- TL verdim, anne babam ve benim için bir yorgunluk oluştu bir manevi çöküntü oluştu. Artık eski ben olmadığı için, bu gibi davranışlara pirim veremiyorum haksızlığa gelemiyorum. Yıllardır sağlık sektöründe çok ezdiler bizi, artık hiç ezdirmeyeceğim kendimi ve anne babamı.

Özkan’ın dediği gibi; ağabey seni tedavi etmek için çağırıp olanaklarını görmeni sağlıyorlar, sonra da bahane öne sürüp ücretsiz muayeneyi ücretli tedaviye çevirmek istiyorlar, dedi.

Egzersiz seanslarım saçma sapan bir sebeple iptal edildiği için moral bozukluğu yaşadım, çünkü Botoks olduktan sonra yapılacak egzersiz seanslarını 29 Mayıs hastanesinden alacağım tedaviye göre ayarlama yapmıştım. Çok sinir olduğum için telefon görüşmelerine sinir olduğum için Vatan caddesindeki hastanelerine gidip röntgen fişini verip 30.- TL’yi geri aldım, “mademki seansları iptal ettiniz, çekilmiş olduğum röntgen filminin parasını almak hakkım” dedim. Birde beni “ücretsiz tedaviye aldıklarını” söylemişlerdi, ücretsiz tedavi dedikleri de devlet fonundan yapılan engelliler için ayrılmış harcama.

Sağlığımın düzelmesi için “yüzme sporu yap” diyorlar, gidiyorum yüzme salonuna “senin yaşın 16’dan büyük, 16 yaşından büyükleri almıyoruz” diyorlar. Özel hastaneden ücretsiz tedaviye çağırıyorlar, ücret alıyor daha sonra “siz üç yılı aşmış bir engellisiniz, size tedavi uygulayamayız çünkü yasalar buna uygun değilmiş” diyorlar. 

Bıktım bu bilinçsizliklerden oyun oynamalardan, artık duyarsız kalamıyorum…

Dışarıda olduğum için hemen Akşemsettin tramvay durağına gittim, oradan da Aksaray’a giden metroya binip Emniyet durağında indim. 29 Mayıs hastanesine gidip 29 Mayıs hastanesine giriş yapıp, önüme çıkan ilk banko önünde durup, durumu anlattım dirseğimin röntgen filminin fişini verip iptalini istedim “ben bu paranın iadesini istiyorum” dedim. 10 dakika filan bekledim, bu sırada sekreterse telefon trafiğinden sonra bana 30.-TL’yi iade etti. Paramı alıp geri dönmem bir buçuk saati buldu, ama paramın onlarda kalmasına engel oldum.

Kim bilir kimler parasını bırakıyor bu gibi yerlerde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder