1 Temmuz 2013 Pazartesi

Özel Sempati Özel Eğitim kurumu


Dün öğleye doğru egzersiz eğitimi aldığım, Özel Sempati Özel Eğitim kurumundan aranıp; dört gün sonra Pazartesi günü Florya ormanlarında bir piknik etkinliği yapacaklarını, bu pikniğe katılıp katılamayacağım soruldu. Bense bu pikniğe ne ile gidileceğini sordum, sekreterden kuruma ait minibüs ve otomobille gidileceği cevabını alınca, içimde olan bu pikniğe katılma hevesim yok oldu. 

Çünkü benim gibi bir engellinin bir minibüse veya otobüse binmesi inmesi çok zor, bana araca binişim inişim sırasında yanımda benimle ilgili bilgili biri olmadığı sürece ben o araca binemem de inemem de.

Yaşım 37, kilom 65, hastalığım nedeniyle bazen kasılmalarım oluyor titremelerim oluyor. Ben bir çocuk değilim ki kucakta minibüse otobüse bindirilip indirileyim.

Kurumlarda hasta nakli, genellikle minibüs ve otobüs oluyor. Yani bu gibi eğitim kurumlarının benim gibi tekerlekli sandalyelileri taşıyabilecek kapasitede uygun araçları yok. Sadece Sempati’nin değil bu kurumların hemen hepsinin benim gibi kişilerin nakli için araç yok.

Bu sorun Sempati kurumu ile ilgili bir sorun değil, bu kurumları idare eden Milli eğitim bakanlığı ile ilgili bir sorun. Eğer bu sorun için, Milli eğitim bakanlığı kurumları uyarmış olsaydı, ben ve benim gibi tekerlekli sandalyeliler bu türden etkinliklere sevinçten uçarak gidebilirdi. Ama düşüncesizlikler nedeniyle bizler yine evlere mahkum oluyoruz.  

Tabi ki akülü tekerlekli sandalye taşıyabilecek bir araç çok pahalı olabilir, ama bu günler düşünülerek denilebilir ki; her ilçe bünyesinde bu araçlardan iki üç adet bulunduracak ve “kurumların yaptığı etkinliklerde ilçe belediyesinden kurumlara verilecektir” denilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder