8 Şubat 2019 Cuma

İletişim Başkanlığına engelliler için; Bir Fikrim Var...



Bugün 2019 yılının ilk günlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hayata geçirilmiş olan Bir Fikrim Var projesi için internet sayfalarına girip aşağıdaki dilekçemi ekledim. 


Sayın yetkili ben 43 yaşında bir tekerlekli sandalyeliyim... Yaşamımızda bir çok zorlukla sorunla sıkıntıyla mücadele ettiğimiz aşikar...  Bunun biz engellilerde farkındayız siz sağlıklılarda farkında. 

Ben engellilerin için yaşamını kolaylaştırmak için yazarak ve resimleyerek çaba gösteren bir öncü bir aktivistim… Zorluk, sorun ve sıkıntılar, geleceğe yansımasın diye çaba göstermekteyim.

Baktım üretilen projelere fikirlere destek veren bir oluşum var, bende sizlerden gerçekleştirilmesini umduğum bir fikrimi paylaşmak istedim. 

Sağlıklılar araçlarına bir şey olduğu zaman çekici çağırabiliyor veya bir sağlıklı hata yaptığında çekici gelip o aracı çekebiliyor. Veya araçlar istenilen yere ücreti verilerek getirilmesi sağlana bilir. 

Peki böyle bir olanak biz engelliler için düşünülemez mi? Bu tekerlekli sandalyeliler için hayata geçirilemez mi? 

Devletin veya belediyelerin, onlarca yüzlerce hatta binlerce tekerlekli sandalyeli engelli taşıyabilen aracı var. Bu araçlara bir tekerlekli sandalyeli engelli ihtiyaç duyduğunda telefon edip istediği adrese bu araçlardan gönderilemez mi? 

Bu gönderme sonucunda çıkacak masraf engelliye faturalandırabilir veya asansörde, trafikte, toplu taşımayla ulaşım imkanı sunulmayan bir rota olduğunda bu transfer ücretsiz yapılabilir.  












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder