11 Şubat 2019 Pazartesi

AVM'de silahlı atış poligonu...

Bir alışveriş merkezi düşünün, içinde bir atış talim poligonu var... Sokaklarda zabıtaların kaçak usulsüz çalışıyorlar diye izin vermediği şiddet içeren bu iş koluna burada rastlıyorsunuz. 

Anne babanızla veya kardeşinizle, eşinizle çocuğunuzla veya arkadaşınızla dostunuzla beraber yemek yemeyi/ çay kahve içmeyi/ sinemaya gitmeyi planlıyorsunuz, ama ellerinde silah tüfek olan birileri sizi karşılıyor. Burada büyük küçük herkes atış talimi yapmak için dakikalarca sıranın kendisine gelmesi için bekliyor. Bazen öyle anlar oluyor ki; o silahtan tüfekten çıkan mermi sesleri kulağınızı tırmalıyor. Burada 18 yaş sınırıda yok, burada on yaşındaki de talim yapabiliyor, seksen yaşındaki de. Aklı başında olmayan veya adli dengesi yerinde olmayan biri silahını poligon yerine alışveriş merkezi içine doğru yönlendirip ateşlese, kimsesi bir şey yapamaz çünkü bunu engelleyebilecek hiç bir güvenlik önlemi yok. 

Eğer böyle bir durum olması halinde, yani birileri zarar görmesi halinde; burada suçlu ruhsatı veren devlet mi? Alışveriş merkezi ortakları/ yönetimi mi? Yoksa bu iş yerini işleten mi suçlanır?

1 yorum:

  1. ÖNCELİKLE BELİRTİLEN YERDE SİLAHLARIN UCUNDA APARAT VARDIR. SADECE ATIS YERLERİNE ÇEVİRİLEBİLİR. YANİ AVM İÇİNE HİÇBİR ŞEKİLDE APARAT ÇEVRİLMEMEKTEDİR. HATA SES COK GELİYOR DENİLMİŞ. HEMEN STANDIN KARŞISINDA MASALAR VAR ORAYA BİLE SES GİTMEMEKTEDİR EN YAKIN YEMEK YERİ BAYA UZAKTA OLMAKTADIR. GALİBA BAŞKA AVM DEN BAHSEDİLİYOR BUDA YANLIŞ. ZABITALARA GELİNCE SOKAKTAKİ ADAM VERGİ ÖDEMİYOR FİRMA OLARAK HEM VERGİ HEM SİGORTALI İŞÇİ ÇALIŞTIRIYORUZ. BUNDADA KATILMIYORUM. YAŞ SINIRINA GELİNCE 12 YAS ALTI ANNE VE BABASI OLMADAN ATIŞ YAPAMIYOR. 12 YAŞ UZERİ İSE AVM GİRİŞİ SERBEST İSE SUÇ BİZİM OLMAMALI 65 YAŞ İSE O YAŞINDAKİ ADAM OY KULANABİLİYORSA ATIŞTA TABİKİ HAKKIDIR. TAMAMEN YANLİŞ BİLGİ İLETMİŞSİNİZ BLOGERLARINIZA. YEMEK YERİ DEDİĞİM GİBİ ÇOK UZAK BİZE

    YanıtlaSil