24 Ocak 2019 Perşembe

Ayrılıkçeşmesinde entegrasyon...

Sanırım bir süre Kadıköy'e Acıbadem’e Ahtapot Gönüllüleri Sosyal Dayanışma ve Sportif Faaliyetler Derneğinin öncelikli projesi olan MDM’ye gidemeyeceğim... Bunun sebebiyse Marmaray'ın Ayrılıkçeşmesi istasyonunda kırk gün boyunca yapılacak olan entegrasyon çalışması var. 

Aslında Marmaray trenleri Kazlıçeşme’den kalkıp Üsküdar’a kadar işleyecek, ama oradan sonra geri kalan mesafeyi sağlıklılar Üsküdar’dan Ayrılıkçeşmesi’ne bir otobüs hattı ile geçecek, hatta bu otobüsler her on beş dakikada bir ücretsiz olarak işleyecek. Ben Üsküdar’da inip Ayrılıkçeşmesi’ne kadar otobüsle gidebilir, oradan da her zaman yaptığım gibi Acıbadem’e derneğe MDM’ye geçebilirim. 

Bir tekerlekli sandalyeli olarak otobüs kullanmayı tercih etmiyorum, çünkü toplu taşıma ağının otobüsleri tekerlekli sandalyelilere uygun değil; bu otobüslerin şoförleri engellilere karşı umursamaz, bu otobüslerin durakları çok kötü, bu otobüslerin içi dar, rampaları dik ve rampalarının yüzeyleri kaygan. 

NOT: Bundan birkaç yıl önce Ataşehir'de bulunan Ülker Spor ve Etkinlik Salonuna gittiğimde, şoför beni kaldırımın dibinde indirmeye kalktı, “biraz açıl veya kaldırıma tam yanaş” dedim, ama “hayır” dedi ve tekerlekli sandalyeme zarar gördürerek araçtan yola inişimi yaptım. 2018 yılı başlarında Fikirtepe’den Kadıköy’e gittiğim otobüs beni meydanda rampadan yola yolun ortasında indirdi, yani şoför beni araç yolunda ikinci şeritte indirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder