18 Aralık 2018 Salı

RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi), artık Merkezefendi'de...



Havanın rüzgarlı ve yağışlı olmasına aldırmadan saat 12:30'da evden çıktım, ilk önce Özel Sempati Özel Eğitim Kurumuna uğrayıp müdüresi hanımdan son bir yıldır işlenmiş olan tedavi envanter kağıt tomarımı aldım ve uzunca bir yola çıktım.

Üç dört kilometre yol yapıp bir yıl önce Zeytinburnu Merkezefendi'ye taşınan RAM'a (Rehberlik Araştırma Merkezi) gittim on beş yirmi dakika sonra geri dönüş yaptım.

İlk önce bir kilometre kadar ilerleyip Akşemsettin tramvay durağından trene binip bir durak sonra Merkezefendi’de indim. Durağa hemen elli metre mesafede bulunan bir ilköğretim okulu binasına girdim, işimi halledip geri çıktım.


Tam “bu kötü hava koşullarında beni tekerlekli sandalyemle kilometrelerce uzağa taşıyorlar”, dediğim sırada bu okul binasının girişinde eğimi, yüzeyi ve genişliği uygun bir rampa gördüm. 




Bu yapıda hem basamaklı bir merdiven var, hem de yaklaşık yirmi metrelik eğimi yüzeyi genişliği uygun bir rampa var.



Bu yapı yer hizasından yaklaşık beş altı metre aşağıdan başlıyor ve yükseliyor. Bu nedenle benim okul girişine ulaşa bilmem için uzunca bir rampa gerekli ve bu rampa vardı.

Biz engelliler, özel eğitim kurumlarından tedavi almak için RAM’lardan her yıl bir rapor almak zorundayız… Her yıl aynı evraklarla gider, teslim eder ve geliriz. 

RAM merkezinde benim birbirinin aynı bir sürü sağlık raporumun fotokopisi, nüfus kağıdımın fotokopisi, özel eğitim kurumlarından evraklarım var.

Yani boşuna evrak kalabalığı…  

Geçen hafta Millî Eğitim Bakanlığı bana mesaj atarak bu randevuyu bildirmişti, bende hava şartlarına aldırmadan mecburen bugün saat 14:00'de orada oldum. 

Bir tehdit gibi değil mi? Bana göre tehdit... Karşılarında bir engelli olduğunun farkında değiller. 

Kışın ortası Aralık ayındasın ve buz gibi yağışlı havada bir tekerlekli sandalyeliyi ayağına çağırıyorsun. Demiyorsun ki; kurumlardan eğitim almaya devam etmek için evrak işleme işleminiz vardır, lütfen en yakın zamanda kurumumuza gelin.

Bende havanın güzel olduğu bir an kendimi ayarlarım merkezlerine gider gelirdim…

Sağlık raporumun fotokopisi, nüfus kağıdı fotokopisi, iki adet vesikalık resim ve bir imza için beni oraya çağırıyorlar. Ayrıca tüm bu evraklarım onların elinde mevcut, her yıl her aynı şeyi yapıyorum.

Bugün orada yaptığım işlem on beş dakika bile sürmedi, RAM'ın içinde olduğu binaya girdim, evraklarımı teslim ettim, inceleme yapıldı, imzamı atıp binadan çıktım.
 

Birde bunun yanı sıra RAM’a on gün sonra tekrar gidip geleceğim, çünkü verdiğim evrakları tam olarak incelendikten sonra bizzat bana teslim edecekler. 

Eğer ben hava şartları nedeniyle gidemezsem, annem kardeşimin aracı ile gidip teslim alacak. 

Konu hakkında önceki yazım... Tıklayın okuyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder