Marmaray'ın Kazlıçeşme istasyonuna giderken kullanmakta olduğum, Prof. Dr. Muammer Aksoy caddesi üzerinde bulunan kaldırımda bir kaç hafta önce bir çalışma oldu... Sanırım elektrik trafosuna elektrik akışı için bir çalışma yapıldı.
Çalışma sonucu kaldırımda bırakılan bir bozukluk tekerlekli sandalyeli olan beni aşırı zorlamaya başladığı için durumu üç dört gün önce Zeytinburnu belediyesi Beyaz masasına internet yoluyla bildirdim.
Bu bildirim sonucunda ise anında, hemen bir gün sonra geri dönüş yapıldı ve işlemlerin başlatıldığı bana bildirildi... Kaldırımdaki o bozukluğun Fen işleri tarafından keşfinin birinci gün yapıldı, ikinci gün ise o kaldırımda tekrar bir çalışma yapıldığı ve düzeltildiği bana cep telefonu yoluyla mesaj atılarak hemen bildirildi.
Bu kadar çabuk bir şekilde böyle bir sonuca ulaşmamın nedeni; Beyaz masa'ya yazılı başvuru yapmam, belediyenin de bana bu kadar çabuk geri dönüş yapmasının nedeni; yazılı başvuru yapmam.
28.06.2019
Sayın yetkili bir süre önce aşağıdaki konu ile ilgili yazışmış sorunu çözmüştük. Hava şartları nedeniyle mi bilemiyorum ama geçtiğimiz günlerde o kaldırım üzerindeki bu bozukluk tekrardan eski haline döndü. Şu an kaldırım hizasından 2- 3 santimetre aşağıdadır. Bu benim ve bebek arabalı bireyler içinde zorludur, sağlıklı vatandaşın ayağının takılması sonrası içinde sorun.
Teşekkür eder, gereğinin yapılmasını arz ederim.
21.10.2018 saat 02:00 civarı cep telefonumu saat 08:00'e kurup uyudum, saat 08:00 olmasına on beş dakika kala uyandım.
Bu artık bana yapıştı, sebebini bilmiyorum ama cep telefonumun alarmı çalmadan gözlerimi açıyorum.
Annemin gelmesiyle üzerimi giyinmem, lavabo ve tuvalet ihtiyacımı görmem derken saat 08:50’de kardeşimle babam beni anca evden dışarıya kapı önüne çıkartabildi.
Sonrası bana ait olduğu için bende neredeyse hiç duraksamadan ilk önce Marmaray Kazlıçeşme’ye oradan Ayrılıkçeşmsi’ne ulaştım. Asansörlerde bir sorun çıkmadan Kadıköy Tavşantepe metro ağının Ayrılıkçeşmesi istasyonuna kadar sorunsuz ilerledim. Ayrılıkçeşmesi metro istasyonuna iniş yapmak isteyeceğim asansör önünde beklerken Ahtapot gönüllüsü olan Seniha ile karşılaştım onunla öncelikle sağlıklıların asansörü kullanmasına izin verdikten sonra ikinci gelen kabine binip aşağı indik. Ve ilk gelen trene binip Kozyatağı’na on dakikada ulaştık, Acıbadem istasyonunda bize Orkun’da katıldı.
Resmen gönüllü toplayarak toplantıya gidiyorum… :)
Ufak tefek aksilikler sonrası yine de tam zamanında saat 09:50 civarı Byotell’deydik… İlk önce iki kat aşağı inmek için asansöre yöneldik ve kabine girdik. Bizim arkamızdan bir otel görevlisi de elinde tepsi ile beraber asansör kabinine girdi. Otelde gideceğimiz kata gidecek olan yere üç asansör var ve benim tekerlekli sandalyemin rahatça girip çıktığı sadece bir kabin var. Daha biz düğmeye basmadan o görevli 14. katın düğmesine bastı ve asansör yukarı çıkmaya hareketlendi. Çare yok asansörün o kata çıkmasını bekledik ve sonra eksi ikiye basıp toplantının yapılacağı kata anca inebildik. Kata geldik, ama bir türlü salonu bulamıyoruz çünkü bu sefer toplantıyı eksi katta yapmaya karar vermişler.
Saat 10:05’de salonun yapılacağı kapının önündeydik ve saat 10:15 civarı toplantı başladı... İlk önce LADEG'in hazırladığı ailesinde farklı bireyler olanların sunumlarının olduğu bir klibi izledik. Bir saati aşkın süre sonra klibi izledikten sonra Pınar ve Sema ile karşılıklı söyleşi yaptık, ötekileştirmeyi sorguladık. Onlar kendilerini anlattılar, biz merak ettiklerimizi sorduk.
Bir ara saat 12:00 civarı ara verip yemeğe çıktık... Yemek sonrası ihtiyacımı gidermek için engelli tuvaletine gittiğimde gördüm ki kapısı kilitli, yaklaşık on dakika bekledikten sonra bir görevli gelip kapıyı açtı. Bu otelde bile sağlıklılar o tuvaleti kullanıyor ki o kapı kilitleniyor.
Bugün toplantı sırasında otelin lokantasında hep beraber yemek yediğimiz sırada yanımda oturan bir hanımefendiyle engeller konusunda sohbetimiz sırasında bana "evet, asansörlerin durumu çok kötü, hatta bir kaç yıl önce Yenikapı metro istasyonunda bir engelliden önce asansöre giriyorlar" dedi, bende "evet o olayı biliyorum ve hatta o engelli bendim ve o olay Vedat ile tanışmama neden oldu" dedim. Öyle şaşırdı ki öyle şaşırdı ki, inanamadı.
Yaklaşık bir saatlik yemek arası sonrası Birce arkadaşımız bize yirmi gün kalan İstanbul maratonu ile ilgili tüyolar verdi, dernek ve vakıflar hakkında dağarcığını paylaşıp biz katılımcı Ahtapot gönüllüleri derneği üyelerine bağış nasıl toplanır veya bireysel bağışçılık hakkında raporlar sundu.
Seniha ve İlknur, Hatay Reyhanlı'da mültecilere yapılan yardımı anlattılar, teslimat sırasında orada yaşadıklarını paylaştılar. Saat 16:30'da toplantı sona erdi. Son olarak da önümüzdeki hafta kutlamasını yapacağımız Cumhuriyet Bayramı için resim ve video çekimi yaptık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder