10 Ekim 2018 Çarşamba

Uyan yada utan...


Öğleyin Kadıköy Acıbadem'de bulunan Ahtapot gönüllüleri sosyal dayanışma ve sportif faaliyetler derneğine gittim… Beş altı saatimi orada geçirdikten sonra geriye Zeytinburnu'na gelmeye kalktığımda Marmaray'ın Ayrılıkçeşmesi'deki istasyonuna iniş çıkış yaptığım asansörü bozuktu. 

Üç dört gün önce o asansör bozuktu... O gün küçük kardeşimi çağırmıştım, o da aracıyla gelip tekerlekli sandalyemle beni alıp eve getirmişti.

Ayrılıkçeşmesi'deki bu asansör artık canımı çok yakmaya başladı... Üç dört gün önce de bugün de hem üşüdüm, hem de gelen geçen kalabalık beni sıkmaya başladı. 

Beş yıl önce yaptığın Marmaray ulaşım ağının ana istasyonuna tek asansör koydurursan ve o asansörü sağlıklıların kullanmasına izin verirsen bozulur ve kabak biz tekerlekli sandalyelilerin başına patlar.

Bu akşam asansörün yapılmasını beklerken tüm sağlıklar koşturarak Marmaray'a merdivenden girip çıktı, bense tekerlekli sandalyemde bir köşede tam bir saat asansörün yapılmasını bekledim. 

Bir ara sağlıklıların kullandığı yürüyen merdivenin önüne gidip merdivene girişi engellemeyi düşündüm, onlarında Marmaray'a çıkmasını engellemeyi düşündüm. Hemen “birkaç metre ötede basamaklı ve yürüyen merdiven varken asansörü kullanan ben bir hayvan değilim” dedim ve bu düşüncemi kafamdan sildim.

Çünkü, o asansörün bozulmasına sebep sağlıklılar, eğer sağlıklar asansörleri hor kullanmasa bozulmazlar…

Facebook ve Twitter sosyal ağlarına; 
Marmaray bu rezilliğe son ver... 
Daha üç dört gün önce bozuk olan Ayrılıkçeşmesi istasyonunun asansörü bugün saat 17:55 ila 18:50 arası yine bozuktu. Üç dört gün önce o asansör yine bozuktu, kardeşim aracıyla gelip beni aldı, bugünse tam bir saat tamircinin gelmesini ve tamiratı bekledim. Çok yazık bu ağ için verilen milyarlarca Dolara. 


#cimer #bimer #ulastirmabakanligi #ibbbeyazmasa #metroistanbul #marmaray #marmarayayrilikcesmesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder