17 Ekim 2018 Çarşamba

İBB'den kırtasiye yardımı 2018...


Bugün öğle 12:00 civarı Özel Sempati özel eğitim kurumunun bana verdiği İstanbul Belediyesi kırtasiye yardım ıolan 250 TL'lik çekin karşılığını ne zaman alabileceğimi öğrenmek için Edirnekapı'ya gittim.

Kazlıçeşme Marmaray'a giderken Süleymaniye kadın çocuk acil hastanesi birkaç metre ötesinde bulunan kaldırım birkaç araç tarafından işgal edilmişti, ama ben yolu uzatarak geçişimi yaptım…

Artık öyle bir kanıksadım ki hatalı olan benim, düşüncelerim yanlış. Çünkü hemen her çıkışımda buradan geçiyorum ve hemen her geçişimde o kaldırım bu halde.

Marmaray Kazlıçeme'de de bir engelle karşılaştım, o da turnikeler... Sağlıklılar için neredeyse on adet turnike var, her ne hikmetse bazı sağlıklılar engelliler için yapılmış turnikeyi kullanmakta ısrarcı. 

Biraz bekleyerek te olsa istasyona çıkıp trene binişimi gerçekleştirdim... Geçen zaman bir dakika olsa bile, bazen asansörde kaçabiliyor trende kaçabiliyor. 

İlk önce Yenikapı'ya oradan Havaalanı metrosuyla Topkapı- Ulubatlı istasyonuna geçiş yaptım. 

Marmaray'ın Yenikapı istasyonunda trenden iniş yapmak bir dert, çünkü insanlar oturacak koltuk bulabilmek için içeridekiler çıkmadan içeriye girmeye çalışıyorlar. 



O bölgede yoğun bir araç trafiği olduğu için kaldırımdan en yakın trafik ışıklarına kadar yaklaşık beş yüz metre ilerledikten sonra anca karşıya geçiş yapabildim. Yolun karşısına geçtikten sonra tekrardan beş yüz metre geri gelip Topkapı- Mescidi Selam hattına girişimi yapabildim.

Topkapı- Mescidi Selam metrosuna geçiş yaptıktan sonra, Mescidi Selam yönüne doğru bir durak sonra Edirnekapı'da indim. 

Orada yer yüzüne çıkıp yaklaşık beş yüz altı yüz metre kadar ilerledim ve İBB’nin İETT genel Müdürlüğünün olduğu kampüsüne giriş yaptım. Burası çok büyük bir alan, büyükşehir belediyesine ait bu alanda birçok hizmet var. 

Bu alanda para ödemesi de yapılıyor, evsizlere,  kimsesizlere düşkünlere aş, çay, çorba dağıtımı da yapılıyor. 


Edirnekapı'da bir otobüs durağı kaldırımın ortasında konulduğundan geçişim engellediği için yardım alarak zar zor geçişimi yaptım. 





Ve son olarak gittiğim İBB’nin İETT yerleşkesi içindeki bankolar çok yüksek olduğundan memur ile zar zor konuştum. Gerçi sadece burada böyle değil, ülkemizde tüm her yerde böyle bankolar. Devlet dairelerinde de özel sektörde de. 

B
en, bugün Kırtasiye yardımımı alamadım, çünkü bir evrağım eksikti... Zaten bugün oraya gitmemdeki asıl sebep engellilere tanımlanmış Kırtasiye yardımının hangi ilçelere hangi günde verildiğini öğrenip, internetten yayınlamaktı. 


NOT: Bu 250-TL'lik kırtasiye yardımı için bir birim oluşturulmalı ve o birim bu desteğin hak sahibine ulaşması için elinden geleni yapmalı… İnsanların bu yardımı almak için Edirnekapı’ya kadar gitmesi, yol masrafı yapması, eziyet çekmesi engellenmeli ve adreslerine isme tanımlanmış banka çeki gönderilmeli. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder