19 Nisan 2018 Perşembe

Raporumu yenilemek için Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesine gidip geldim...


Sağlık raporumun yenilenmesi için ufak bir sorunum yüzünden dün gidemediğim Bakırköy'de bulunan Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesine anca bugün gidebildim.

Saat 11:30 civarı evden çıktım ve Marmaray'la Yenikapı'ya, oradan da Havaalanı metrosuyla Bahçelievler istasyonuna geçip bir buçuk saat sonra Sadi Konuk eğitim ve Araştırma hastanesindeydim.


Giderken karşıma çıkan ve zaman kaybına neden olan sıkıntıysa, Bahçelievler metro istasyonunun Havaalanına giden taraftaki asansörünün bakımda olmasıydı.

Bu engele karşı çözüm olarak bir sonraki gelen metroya binerek sonraki Şirinevler- Ataköy istasyonuna kadar gidip asansörle ara katına geçiş yaptım, sonrasındaysa diğer yöne geçtim ve asansörü kullanarak aşağı inip Yenikapı'ya giden ikinci metroya anca binebildim. Yaklaşık yarım saatlik bir zaman kaybından sonra Bahçelievler metro istasyonuna çalışan asansöre geldim.

Bahçelievler istasyonunda ara kata çıktığımda gördüm ki bu seferde yeryüzüne çıkan asansör bakımda. Bende o istasyondan çıkışı bulunan Medical park Bahçelievler hastanesi otoparkına geçiş yapıp hastane içinden asansörle yeryüzüne çıktım.

Yeryüzüne çıkışımı yapmıştım, ama bu seferde E-5 karayolunun diğer tarafında kaldım, bu yüzden de karayolunu üst geçidi kullanarak asansörlere binerek aştım ve hastane bahçesine giriş yaptım.

Bahçesinde on dakikalık yaptığım bir yolculukla Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesi binası içine girdim… İlk önce danışmaya sorarak Sağlık kurulunun yerini öğrendim ve asansörü kullanarak doğruca yönlendirildiğim yere gittim.

Eğer kime neyi nasıl soracağınızı bilirseniz, hiç takılmadan işinizi halledersiniz… Hastane o kadar çok kalabalıktı ki, ne yaptığını bilen biri olmazsan oradan bir saatten önce çıkamazsınız. 

Sağlık kuruluna asansörü kullanarak ve tabelaları takip ederek birkaç dakika içinde ulaştım ve Sağlık kurulunun kapısı önünde duran görevliyle konuşup ilçe sağlığın verdiği kağıdı gösterdim.

O görevli sağ olsun kağıdı inceledi ve bana "ilk önce İl sağlığa git" dedi, bende İl sağlık müdürlüğünden gelen telefonumdaki mesajı gösterdim, o da “telefonla 182’yi ara randevu al” dedi ve içeriye gidip durumumu güzelce aktarmış olacak ki, bir not kağıdına “24.04.2018 saat 08:00, 7477” notunu yazarak randevuyu verdi.



Bugün gidip gelirken yollarda biraz zorlansam da randevu işini hallettim, ama beş gün sonra 24 Nisan Salı günü sabah 08:00'de olan randevuya evdekilerle beraber gitmem gerek.

Tekerlekli sandalyemle toplu taşımayı kullanarak gidip randevu alıp geri gelmem saat 15:30'u buldu... Sağda solda hiç oyalanmadan, duraksamadan koşturarak anca dört saatte gidip gelebildim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder