15 Nisan 2018 Pazar

Ayrılıkçeşmesi Marmaray asansörü üç gün bakımda...


14.04.2018
Bugün öğle 12:30'da evden çıktım ve doğruca Marmaray'a gittim... Niyetim doğruca Kadıköy'e derneğe gitmekti, çünkü bugün hafta sonu olması nedeniyle gelen giden çok olur bende "orada olmamın faydalı olacağını" düşündüm.

Marmaray Kazlıçeşme istasyonunda asansörde aynada bir yazı gördüm ve tüm planlarım bir anda boşa çıktı. Asansörün aynasına bir A4 kağıda güzel bir tablo çizimle "Ayrılıkçeşmesi istasyonundaki asansörün ve yürüyen merdivenlerinin önümüzdeki üç gün boyunca bakım çalışması olduğu" yazıyordu.

Kazlıçeşme istasyonunda gördüğüm o uyarı kağıdı bir anda üzerimde olan tüm olumlu enerjiyi aldı ve moralimi sıfır yaptı.

Ben; her sokağa çıkışımda “asansörde problem çıkabilir” stresini yaşamak zorunda mıyım?

Kazlıçeşme istasyonunda uyarıyı gördüğüm halde yine de istasyonuna kadar gittim... Gittim, çünkü durumu kendi gözümle görmek istedim ve resim çekip yazı yazıp Facebook'da, bloğunda ve WhatsApp'da Ahtapot gönüllüleri ile paylaştım.

“Arkadaşlar, önümüzdeki üç gün boyunca Ayrılıkçeşmesi Marmaray istasyonu asansörü ve yürüyen merdivenleri Cumartesi Pazar ve Pazartesi tadilattadır." dedim.

“Sen beş yıl önce tüm imkanları kullanarak Marmaray'ı yap, ama ana istasyona tek asansör koy... Ya iki asansör koy ya da rampa sistemi kur.” Diye de ekledim.

NOT:
Şu anda beni düşündüren tek nokta; Salı sabahı saat 10:00 ila 12:00 arası TRT televizyonu derneğimize gelip çekim yapacak olması, gecesinde o asansörde bakım çalışması bitmezse benim dernekte olmam imkansız. 


21.04.2018
Marmaray Ayrılıkçeşmesi istasyonu asansörüne kalıcı bir çözüm bulunmak zorunda... Daha geçen hafta sonu üç gün boyunca genel bir bakım yapıldığı halde bugün o asansör yine tamirattaydı. 

Derneğe gitmek için yola çıktım, ama yine tüm programım alt üst oldu… Ne Nautilus alışveriş merkezine girebildim nede derneğe gidebildim.

İki haftadır hafta sonumun içine ediyorlar… 

Ben orada asansörle ilgileniyorum, ne yapacağımın kararını vermeye çalışıyorum… Bir yandan sosyal medyaya resim yüklemeye yazı yazmaya çalışıyorum, bir yandan da yaşı ellilerde olan bir ağabey kulağında telefonla yanıma yaklaştı onunla ilgilenmeye çalışıyorum. Ağabey elimi sıktıktan sonra "ben bir engelli derneği başkanıyım, resim çekilelim mi?” Dedi, ben “hayır, sağ ol” dedim, o da kartvizitini verdi… Ağabey yanımda yirmi saniye filan durdu ve gitti, belli ki bir dolandırıcı, ya bana ya da telefondakine ayak yapıyor, çünkü telefona "şimdi yanımda bir engelli kardeşim var, onunla iyi anlaşıyoruz, konuşuyoruz" dedi ve çekti gitti.

Facebook ve Twetter;
Daha bakımı yapılalı bir hafta oldu... Sizin niyetimiz asansör firmalarının karnını doyurmak. #marmaray #ayrilikcesmesi #metroistanbul #ulastirmabakanligi #ibb #kadikoy #istanbul #turkey #bimer 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder