19 Şubat 2013 Salı

Olivium alışveriş merkezindeki platform

Bu sıralarda da yeni bir aktivite var, Olivium’un orta bölümüne bir platform koymuşlar.

Bu platformda yapılan aktivite şu; İnsanlara heyecan yaşamasını sağlamak, adrenalin çıkartmak, kendilerine güvenlerini arttırmak için ve zorlukları aşmanın tedbirli davranıldığı taktirde ne kadar basit olduğunu anlatıldığı bir platform olmuş, bu sefer ki aktivite.

Zaten alışveriş merkezi bu tür aktivitelerde her zaman öncü olmuştur. Geçen sene de zihinsel engellilere yardım maksadıyla kurulan Zeytinburnu zihinsel engelliler derneği de burada bir platform kurmuş, alışveriş merkezi de, derneğe faaliyetlerinde yardımcı olmuştur.

Zeytinburnu’nda bulunan bu zihinsel engelli ailelerinin kurduğu bu derneğin güzel bir faaliyet için derneğe ücretsiz olarak Olivium tarafından bu alanı kullanmalarına izin verilmişti.

Zihinsel engelliler dernek başkanı Leman hanımda bu alana bir basketbol potası koyup bir miktar para karşılığı vatandaşların bu potaya basket atmasını sağlamış. Basket atmaları karşılığı da bir adet seramikten kupa bardak hediye etmişti. Bu bardaklarda tabi ki Olivium alış veriş merkezinin derneğe bir hediyesiydi.. Üstelik bardaklar üzerinde de Olivium alış veriş merkezinin reklamı vardı.

Aktiviteden söz etmem gerekirse, boş alanın bir köşesine yerden alışveriş merkezinin tavanına kadar bir tırmanış platformu koymuşlar. Tabi bu tırmanma platformunu koymuşlar ama bu platform çevresinde de üç ya da beş tane tırmanmada profesyonel arkadaşlar vardı. Bu arkadaşlar devamlı bu platforma çıkıp iniyorlardı… İnsanları yüreklendirmek için.

Ben ve birçok insan, bu arkadaşları heyecan ve hayretle izliyorduk. Ben, boş durmadım ve fotoğraf makinem ile bu tırmanma yapan arkadaşların resimlerini çektim.

Ben onları izlerken bir hanımefendi yanıma geldi ve biraz mahcup bir bakışla konuşmayla “merhaba… İsterseniz tırmanış yapabilirsin. Biz yardımcı oluruz” dedi. Bende konuşabildiğim kadarıyla ona “benim böyle bir şey yapabilmem imkansız. Teşekkür ederim” dedim. O da teşekkür edip “iyi akşamlar” dedi ve yanımdan ayrıldı.

Ne kadar güzel bir davranıştı bu… Aslında mahcup olacağı ortada hiçbir şey yok… Güzelce teklifi yaptı bende bunun olanaksı olduğu söyledim.

Aslında bu gibi aktiviteler, ben ve benim gibiler için çok faydalı bir aktivitelerdir.

Biliniyor mu? O bayanın bana gelip o teklifi yapması bile kendime karşı bir özgüven kazanmamı sağladı. Platformu aşağıdan yukarı süzdüm… “Yapamayacağım bir aktivite değil” dedim… Ama ben normal bir engelli değilim ki, eğer normal bir engelli olsam oraya çıkmayı göze alabilirdim… Şimdilik resimlerini çekmekle yetineyim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder