2 Ocak 2018 Salı

Üsküdar- Yamanevler metro ağı sürücüsüz metrosu...

2018 yılının ilk gününde Anadolu yakasında iki hafta önce açılışı yapılan  Üsküdar- Yamanevler metro ağını kullandım.

Tekerlekli sandalyeli arkadaşım Nafi ağabey ile Nautilus alışveriş merkezinde otururken birden bire karar verdik ve alışveriş merkezinde lavabo işlerimizi gördükten sonra yol çıktık. 

İlk önce Marmaray ile Üsküdar'a geçip orada hiç dışarı çıkmadan Üsküdar- Yamanevler metro ağına geçip sürücüsüz olarak ilerleyen araca bindik.

Araç son derece modern ve teknolojinin son imkanları kullanılmış bir metro… Aracın içi genişti, tekerlekli sandalyem manevra olarak çok rahattı.

Bu sürücüsüz aracın bir kötü yanı var; acele ile hizmete sokulduğu için daha tam olarak entegresi yapılmamış, araç içinde ses sistemi çalışmıyor, aracın içinde hangi istasyonda olduğunuzu gösteren bir ibare yok. Bunun yanı sıra araç ile istasyonun aralığı çok, yani yan gireceksiniz ki tekerlekli sandalyenizin tekeri boşluğa düşmesin.

Bu, M5 Üsküdar- Ümraniye metro hattı daha tam olarak istasyonları açılmamış durumda, toplam 16 istasyonu var, ama şu an sadece dokuz istasyonu hizmet veriyor. Açılışı yapılan bu birinci etapta Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı ve Yamanevler istasyonları hizmet veriyor.

Metro Yamanevler'e giderken yokuş yukarı gidiyor, çünkü Üsküdar istasyonu rakım olarak denizin altında olduğundan sürekli tırmanış halinde.

Üsküdar ilk istasyon, biz son istasyona Yamanevler'e kadar gittik... Yamanevler'de Canpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi alışveriş merkezine gittik. Orada ortam biraz daha farklı, dışarıdan bakınca baya büyük gözüküyor, ama alışveriş merkezi içi çok dar.

Alışveriş merkezi, yılbaşı tatili ve mevsimin kış olması nedeniyle çok kalabalıktı, birde bunun yanında mağazaların konumlandırılması saçmaydı ve asansör, merdiven, koridor, kolon kiriş gibi mimari yapısının da rastgele yerleştirilmiş olması benim gibi bir tekerlekli sandalyelide olumsuz biz etki bıraktı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder