20 Ocak 2018 Cumartesi

Engel engel üstüne binerse...

Bugün saat 12:00 civarı evden çıkıp doğruca Marmaray'a gidip Kazlıçeşme’den on beş yirmi dakika içinde Ayrılıkçeşmesi durağına geçtim. Oradan da on beş yirmi gündür gitmediğim Ahtapot gönüllüleri derneğine geçtim.

Havanın soğumasıyla ve yağan yağmurlarla birlikte derneğe gidip gelişleri azaltmıştım,  yaklaşık yirmi gündür Marmaray ile Ayrılıkçeşmesi'ne gidiyor hemen istasyonun yanında bulunan Nautilus alışveriş merkezine girip zaman geçirip eve geri geliyordum.

Marmaray’ın Ayrılıkçeşmesi durağı ile Ahtapot gönüllüleri derneği arası bir kilometre ve o mesafeyi gitmem zor oluyor... Derneğin bulunduğu adres Acıbadem mahallesinde Acıbadem caddesinde, yani Ayrılıkçeşmesi'nden sonra sürekli yukarı doğru çıkıyorum.


Bugün derneğe giderken önceden yaşamadığım zorlukları yaşadım ve zaman kaybına neden oldular… İlk önce 72 sokakta caddede rampa işgali yapan ve park yasağı olan Mo- Be- Se takip edilen o cadde üzerine iki sıra halinde yan yana park eden araçlar nedeniyle kaldırıma çıkamadım ve yaklaşık yüz metre boyunca arkamdan gelen araçlarla beraber o yol üzerinden gittim.


Profesör Muammer Aksoy caddesine vardığımdaysa Süleymaniye doğum evi önündeki dört yol ağzında bulunan trafik ışıklarında yaklaşık beş altı dakika boyunca bana yeşil ışığın yanmasını bekledim, yanmaya niyeti olmadığı için kırmızı ışıkta karşıya geçiş yaptım, hem kendimi hem de trafiği tehlikeye attım. Daha sonra Surp pırgiç ermeni hastanesi önünde yan yana iki sıra olarak park etmiş olan araçlar yüzünden daralan yoldan çok yavaş ilerleyerek Marmaray Kazlıçeşme’ye ulaştım.



Geçtiğimiz hafta içi Salı günü Ayazağa'ya Petrol ofisi müdürlüğüne giderken de bu sorunların aynısını yaşamıştım… İlk önce 72 sokaktaki araç parkları beni zorlamıştı, daha sonra da o trafik ışıklarında yine dokuz on dakika kadar beklemiştim ve Surp pırgiç ermeni hastanesi önünde yine yan yana iki sıra olarak park etmiş olan araçlar yüzünden daralan yoldan ilerleyerek Marmaray Kazlıçeşme’ye gitmiştim. 

Bu güzargah için bir şeyler yapmam lazım, bu sorunları yok etmem lazım… İlk önce 72 sokaktaki araç parkları için park yasağı olan bir yer olduğunu bunu Mo-Be-Se ile izlendiğini yazacağım, müdahale etmelerini isteyeceğim. Daha sonra da o trafik ışıklarındaki sorun için gerekli yere yazmam gerek ki, haberdar olsunlar. Surp pırgiç ermeni hastanesi önünde yan yana iki sıra olarak park eden araçlar içinde çözüm yolumsa o bölgede ağaç ve direkler için yapılmış kaldırım ve eğimi yüzeyi girişi rampaları kullanacağım.

Kadıköy Acıbadem’e derneğe ulaştığımdaysa tüm dertlerim yok oldu… Derneğe alınmış olunan eğimi genişliği yüzeyi doğru düzgün olan rampayı Vedat kapı önüne koydu ve bende tekerlekli sandalyemle içeriye rahatça girdim ve yaklaşık dört beş saat dört beş arkadaş faaliyette bulunduk. Derneğe üye olanlar için bir form hazırladılar, derneğin havalandırma konuştular, derneğin Malzeme Değerlendirme Merkezinin bir an önce faaliyete geçmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.

Derneğin giriş katında bulunan bana ve gelecek olan engelli arkadaşlara ayrılmış olan Engelli tuvaletini ben bugün ilk defa kullandım, bu tuvaletin her olanağı biz engellilere göre ayarlandı. Tuvalete giriş kapısı, içerinin genişliği, lavabosu, klozeti biz engellilere göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder