10 Ocak 2018 Çarşamba

Hâla; Engel her yerde...

Dün Nautilus alışveriş merkezinde asansörün gelmesini beklerken hemen birkaç metre önümde şöyle bir hadise gerçekleşti ve buna çok üzüldüm.

Nautilus alışveriş merkezinde üst kata çıkmayı beklediğim sırada asansörden inenler 29- 30 yaşındaydı, asansöre binenler de 14-15 yaşındaydı.

Bu acı tabloya üzülmemin nedeniyse, ben bir tekerlekli sandalyeli olarak bir şeyler değişisin de, geleceğimiz benim yaşadığım sorun ve zorlukları yaşamasın diye çaba gösteren bir tekerlekli sandalyeliyim.


&


Saat 16:00 civarında Zeytinburnu'na dönüş yaptım… Zeytinburnu stadyumunun olduğu bölgeden Olivium alışveriş merkezine gitmek için yaya geçidinden geçtiğim sırada üç yada dört arabanın geçmesini bekledikten sonra bir açıklık buldum, tekerlekli sandalyemle yola doğru çıktım ve beni gören bir ticari takside durup yol verdi.

O yol verince arkasından gelen diğer araçlardan biri korna çalmaya başladı, ben "sabır" diyerek yinede geçişimi yaptım ve ortadaki tretuvara bir çırpıda ulaştım. Toplasan iki veya üç saniyeliğine yaya geçidini işgal etmişimdir.

Ben yaya geçidinde olduğumun farkındayım, ama araç sürücüleri bunun farkında değil... O geçişte hem yaya geçidi çizgileri var hem de oranın yaya geçidi olduğunu belirten birde tabelası var.

Ortadaki tretuvara ulaşınca durdum ve o korna çalan araca kafamı çevirip baktım, ben bakınca araç geçiş yaparken bana bağırarak "geçerken sağa sola bak" dedi.

Artık bundan sonra bu türden insancıklarında araç plakalarını alıp buradan yayınlayacağım ve internette etiketleyeceğim. 




Saat 17:00 civarı Olivium alışveriş merkezininin A katın kapısından giriş yaptığım sırada ilk önce elektronik kapı dedektörüne dokundum arkasındansa bir mağazanın satış reyonuna dokundum. Eğer dikkat etmesem çarpardım, dikkatli olduğum için sadece dokundum.

Reyona çarpmamak için elektronik kapıya sıfır yaklaştım, ama bu seferde manevra yapamadım ve reyonu koruyan demire ayaklığı taktım. Geri gelmeye çalıştığımdaysa alışveriş merkezinin güvenlik dedektör kapısına dokundum.

Bugün Salı, alışveriş merkezinin indirim günü ve mağazalar ürünlerini bir işportacı gibi kapı önüne koyuyorlar… Yemek katında restoranlar hariç teredeyse tüm mağazalar bugün ürünlerini kapı önünde sergiliyor.

Her neyse bir outlet olduğu için bunun yapılması normal, kimsenin onlara bir şey deme hakkı yok, ama bugünden sonra bana veya tekerlekli sandalyeme zarar gelmemesi için bir daha ki sefere ya o dedektör kapıya çarpacağım ya da o mağazanın reyonuna çarpacağım.

Saat 17:30 civarı alışveriş merkezi güvenlik odasına gittim ve bir görevliye yaşadığım olayı anlatıp “bir daha ki sefere ya o dedektör kapıya çarpacağım devrilmesine neden olacağım ya da o mağazanın reyonuna çarpacağım sağına soluna zarar vereceğim” dedim.

Ülke tamamen eğitimsiz, bilgisiz, duyarsız, gelişmeye karşı gericiliği savunan ve bildiği doğrunun peşinden koşan insanla dolu, karşısındakinin hakkını hukukunu ve hatta yaşam hakkını bile yok sayan algıya sahip olan insanla dolu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder