10 Şubat 2017 Cuma

Sadi Konuk'a giderken... 2

Bugün saat 12:30 gibi evden çıkıp Bakırköy'de bulunan Dr. Sadi Konuk eğitim ve araştırma hastanesi Fiziksel tedavi bölümüne gittim. Üç dört gün önce internetten randevu aldığım Uzman doktor Banu Aydeniz hanıma saat 14:20'de muayene oldum.

Herhangi bir sorunum yok, sadece üç ay önce almış olduğum ikinci 30 seans egzersiz hakkımın tekrardan imzalanması gerektiği için oradaydım. Bakırköy'de bulunan Özel Yaşar hastanesi vermiş olduğu egzersiz hizmetinin karşılığı olan ücreti devletten alamadığı için o raporu iptal ettirdim ve onun yerine yeni bir rapor aldım. Aslında Kasım ayı içinde atılması gereken imza ve yapılması gereken internetten kayıt başvurusu yapılmadığı için benim raporumu yeniletmem gerekti, çünkü Kasım ayında hava biraz kötüydü ve bende biraz rahatsızdım.

Başkalarının yaptığı hataları şu halimle ben düzeltiyorum ve bunu yaparken de büyük bir iş yaptığını sanarak kendimi teselli edip işi zevkle yapıyorum.

Bugün yine Bakırköy'e berbat bir gidiş geliş oldu... Konu Bakırköy olunca berbat olması da normal, çünkü Bakırköy sokakları benim gibi yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren bir engelli için çok zorlu sorunlu. Bakırköy halkı ya engellisini dışarı çıkarıyor ya da tedavi görmesi için özel merkezlerde engellisini tutuyor, ama bu saçmalıkların düzelmesi gerek, saklaması değil. 

İlk önce Marmaray ile Yenikapı'ya oradan da Havaalanı metrosuyla Bakırköy'e geçtim, biraz yolu uzattım ama hava soğukluğuyla ve yağışla hiç muhatap olmadım. Yine kaldırım rampa işgalleri vardı, yine saçma sapan kaldırımlar vardı. Bu Bakırköy belediyesi ne iş yapar, paraları nereye harcar bilmiyorum. Bakırköy metro istasyonu ile hastane arası bir kilometre civarıdır, o mesafede o kadar çok işgalle karşılaştım ki, o kadar işgal karşısında beni şaşkın gören insanlar ne olduğunu bile anlamadılar.

Kaldırımdan değil de araç yolundan gittiğime şaşırdılar, "neden" "niçin" diye sordular kendilerine, rampayı ve kaldırımı işgal eden aracın resmini çektiğim için bana şaşkınlıkla baktılar. Bazen de Bakırköy'ün daracık sokaklarına park eden araçların daha da daraltanlar sayesinde tekerlekli sandalyemle sokağın köşesinde beklememe vatandaş izin vermedi ve araçları durdurup benim geçiş yapmamı sağladılar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder