7 Ekim 2013 Pazartesi

Demokratikleşme paketi


Bugün saat 11:00’de sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir basın toplantısı yaptı, bu toplantının adına da “Demokratikleşme paketi” verildi. Son bir haftadır o kadar çok konuşuldu ki bu basın toplantısı, bugün beklentisi çok olan bir gün oldu.
 
Toplantı tam bir saat sürdü ve hiç duraksamadan mola vermeden konuşmasını tamamladı. Konuşmasında birçok yeniliği açıklayan başbakanın bu paketi benim hoşuma gitmedi, çünkü başbakan aşırı şekilde oy potansiyeli yüksek olan kesimlere plan proje ve vaatlerde bulundu. Şu an biz engellilere ihtiyacı olmadığı için bize vaatlerde bulunmadı.
 
Madem bu paketin adı Demokratikleşme paketi, yapılması gereken ilk adım Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ve seçim barajının yüzde sıfıra indirilmesi gerekirdi.

Dokunulmazlıklarına yine dokunmamışlar, ama seçim barajı konusunda bir adım atılmış ve Daraltılmış bölge diye bir şey çıkartmışlar. Sanırım Daraltılmış bölge denen şey, Türkiye’de bulunan yedi bölgeye ait ayrı bir yönetim şekli uygulatmaya çalışacaklar. Bölgelere göre eğitim yönetim konuşma dili uygulaması olacak, türbanlıların kamu kurum ve kuruluşlarında yer almasının önü açılacakmış, askerlik yapma süresi kısaltılacakmış ve birde ilköğretim okullarında okutulan Andımız artık okutulmayacakmış. Hadi diğerleri biraz olsun insan hak ve özgürlüklerine giriyor, ama Andımız’ın okunmaması çok saçma olmuş. “Ayrımcılık” denen şey bu işte bu olsa gerek, bayrağı dini dili toprağı olan bir ülkenin çocuklarına vereceği “ülkesine geçmişine geleceğine göstermesi gereken sevgiyi saygıyı hoşgörüyü aşılamaması”  demek. Eğitim yuvasına girerken Atatürk büstü önünde Türk bayrağı gönderdeyken okuyacağı Andımız kime zarar verir ki kime?

Bu toplantıdan çıkan genel sonuç ise; hiç kusura bakmasın kendisine oy verenlere, Etnik kökenli vatandaşlara ve Gayrimüslim vatandaşlara haklar teslim etmiş, çünkü o kesimlerden alınacak oy çok önemli. Bu ayrımcılığa bir Demokrasi denmez, böyle adalet böyle düşünce olamaz.

 

Gelelim asıl konuya;
Bu toplumun yüzde on beşini oluşturan ve toplumun her bölgesinde var olan biz engellilerse,
Demokratikleşme paketinde yok. Ayrıştırılan etnik kökenli vatandaşa ve Gayrimüslim vatandaşa vermiş veriştirmişiniz, ama biz engellilere pakette yine bir şey yok.

Bu anlayışı ve onu destekleyenleri kutluyorum.

-         Engelli ailesine verilmesi gereken Bakım parası verilmemek için hala uğraş veriliyor…

-         Engellinin eğitimi konusunda birçok sorun var, eğitimimizi rahatça yapmamız için öncelik tanınması gerekli…

-         Birçok engellinin ulaşım sorunu çözülmemiş durumda…

-         Spor tesislerinden ve engeli için ayrılmış merkezlerden şifa almamız hala engelli durumda…

-         Aldığımız maaşlar evimize kadar gelmesi gerekirken, bankalarda ve atm makinelerinde uğraş veriyoruz…

-         Özel eğitim kurumlarının başı hala boş hiç biri düzgün denetlenmiyor, engelliyi çok mağdur ediyorlar devleti soyuyorlar…

-         İnsanımızın, engellilere karşı eğitimi ve duyarlılığı konusunda bir çalışma hala yok… 

-         Engellilerin rehabiletesi için ayrılan fonlar, Avrupa birliğinden ve Abd dünya bankasından hibe gelen paralar, Türk halkından kesilen vergiler ve yapılan para mülk bağışları hep muamma.

SEVGİ, SAYGI, HOŞGÖRÜ VİCDAN VE ADALET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder