16 Ekim 2013 Çarşamba

Bayramda toplu taşıma araçları ücretsiz...

8 Ekim sabahı bizi Bahçelievler’deki 70. Yıl fizik tedavi hastanesine çalıştığı araçla kardeşim bıraktı. Üç saat süren Botoks tedavim yapıldıktan sonra öğleyin eve dönerken kardeşimi meşgul etmek yerine, Metro ve ardından tramvayla eve dönmeyi seçtik.

Annem babam Botoks iğnesi vurulduğum Bahçelievler’den dönüş yapıyoruz…
Bahçelievler’de Metro girişinde bizden Akbil ücreti alınmadı, alınmaması da gerek, çünkü biri annem biri babam ve hastaneden geliyorum. Zeytinburnu istasyonunda bir görevli ise bizden bir Akbil ücreti aldı. Bunun nedeni de, engelli ile beraber sadece bir kişi ücretsiz geçebiliyor olmasıymış. Bende Refakatçi’li toplu taşma kartı var, yani bana ve refakatçime İstanbul içinde toplu ulaşım ücretsiz.

Hayır, bir iki Lirayı aradığımızdan değil, devlet üzerimizden bir sürü kesinti yapıyor, hem babam hem ben emekliyim ayrıca ben engelliyim, biz engelliler ve emekliler üzerinden alınan vergilerin hibelerin ve bize ayrılan bütçenin haddi hesabı belli değil.



Şu dokuz on günlük Kurban bayramı tatilindeyse tüm toplu ulaşım araçlarında yolculuk, köprülerden geçiş ve Tem otoyolları herkese ücretsiz. Bu bir hizmet değil bu bir bugünler özel günler olduğu için vatandaşa ücretsiz toplu ulaşım hizmeti veriliyor. “Seçim yatırımı” diyeceğim, ama önceki hükümetlerde bunu yapmış bu Bayramları kullanmışlardır.

Asıl demek istediğimse; bir engelli hastaneden gelirken anne babasıyla devletin toplu taşıma aracında ücretsiz yolculuk yapamıyor, ama bayramlarda milyonlarca insan toplu ulaşım araçlarında ücretsiz geziyor tozuyor.

Not: Bir tekerlekli sandalyeli olarak hastaneye gidiş geliş için belediyenin bana tahsis ettiği tekerlekli sandalyeli taşıma aracını çağıracaktık, ama belediye o aracı anca bir hafta öncesinden randevu alırsan veriyor, Botoks içinse beni dün öğleyin arayıp bugünse hastanede olmamı istediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder