14 Eylül 2013 Cumartesi

Özel sigorta şirketleri

Sabah saat 11:30 gibi cep telefonumdan, özel bir sigorta şirketi aradı, selam sabahtan sevgi saygı hatır sormadan sonra, karşıdaki kişilik konuşmaya başladı.

Niyeti; beni ve ailemi her türlü kazaya karşılık sigorta etmek. Geçirebileceğimiz kazaları sıraladı ve yapacağı sigortanın avantajlarını sıraladı. Benim engelli olduğumu bilmediği için, ben bir süre sonra  engelli olduğumu açıkladım, sağlık problemimi ve engelimin yüzde kaç olduğumu sordu. Engelli olduğumu duyunca beni sigorta yapmaktan vazgeçti, ama telefonu suratıma kapatmak yerine biraz ilgiliymiş gibi yapıp şirketin değil kendi vicdanını rahatlattı. Bunun nedeniyse; engelli vatandaşların özel sigorta kapsamına alınamayacağıdır.

Ben “yüzde seksen engelliyim” deyince biraz duraksadı ve “efendim siz sigorta edebileceğimiz katagoriye girmiyorsunuz, ama eşiniz çocuklarınız varsa sigorta edebiliriz” deyip onu dinlediğim için teşekkür etti. Yan çizdi, çünkü onlar için insan sağlığı ve yaşamı önemli değil, onlar için kazanacakları bir kuruş önemli.

Bir gün beni deli edecekler ve bir tanesini çok fena dolandıracağım…

Adamla dalga geçiyorlar resmen, cep telefonuna ev adresime kadar biliyorlar, ama sağlığımın bozuk olduğunu öğrenemiyorlar. Ya doğru dürüst araştırmıyorlar beni, ya da “biz telefon görüşmesini yapalım kayıtlara geçirelim, son anda problem çıkarsa çıksın, biz kayıt ederiz şirketten komisyonumuzu almış oluruz” diyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder