13 Eylül 2013 Cuma

Özel eğitim kurumları

Vallahi billahi, bıktım bu özel eğitim kurumlarının para hırsından… Benim gibi engelliler üzerimden devletten paralarını alıyorlar, ama verdikleri hizmet konusunda sıfırlar.

Oturduğum ilçe Zeytinburnu’nda benim gibi engelli bireylere eğitim veren dört beş adet özel eğitim kurumu var, bu dört beş adet kurumun üçünden eğitim almış bir kişiyim. Eğitim almış olduğum üç kurumdan memnun olmadan ayrılmış bir kişiyim. Verdikleri hizmet karşılığında devletten aldıkları ücretin milyonda birini bile hak etmiyorlar.

Özel eğitim kurumları benim gibi engellilerin rehabilitesi için devletten yetki almış durumda, ama bu yetkiyi hor kullanıyorlar engelliye hakkını vermiyorlar, vermedikleri hizmetin karşılığı olan parayı devletten alıp ceplerine koyuyorlar. Özel eğitim kurumları; ortopedik engellilere, zeka engellilere ve duyma görme konuşma engellilere eğitim veren para kazanmak için açılmış kurum ve kuruluş işletmelerdir.

Bu kurumları bir binada açarak, engellilere hizmeti verecek düzeni kurarak, devletten istihdam ettiği bireyler karşılığında ücret alarak, bu eğitim yuvalarını para kazanma kapısı olarak görmeye başlıyorlar.

Ben şunun çok iyi farkındayım; ilçemizdeki özel eğitim kurumlarının hiç biri hiçbir işe yaramaz, Flora özel eğitimde verdiği sözleri tutmadı, Mavi iklim özel eğitimde verdiği sözleri tutmadı, Sempati özel eğitimde verdiği sözleri tutmadı. Tüm kurumların tek düşüncesi var, o da kendi çıkarları.

Bu kurumlar Milli eğitime bağlı yuva, bir ticarethane değil. Kurumlar ilk önce eğitim verdiği bireylerin çıkarını düşünmek.

Kurumlara kayıt yaparken de uyarımı yaparım “ben hakkımı hukuku biliyorum, lütfen bana vereceğiniz tedavi konusunda dikkatli olun, tertipli düzenli olarak hakkımı verin” derim, tedavi alırken de sürekli onları uyarır “lütfen bunu tekrarlamayın” derim. Tüm kurumların müdürleri bana “tamam” der ve yüzüme iki gülerler, o kadar.

Asıl sorun, bu kurumları kuran kurum sahiplerinin maddi beklentisinin çok olması, kurumları yöneten müdürlerin işlerini kaybetme korkusu yüzünden engellilere her türlü vaatte bulunması.

Ben “Türkiye’deki bankalara hepsi soyguncu” derim, bu söylemim içine şimdilik özel eğitim kurumlarını da katacağım. Türkiye’de bankalarda vicdan yoktur, hepsi yasalarda bulunan açıklarla vatandaştan aldıkları yüksek faizlerle ve saçma sapan vergilerle vatandaşı soyup soğana çeviriyorlar. Özel eğitim kurumlarıysa vatandaşa aynı şekilde bakıyor, yani vatandaşı gelir kapısı olarak görüp çıkarları için vatandaşı sömürüyorlar. Bankalar vatandaşı soyuyor özel eğitim kurumları ise devleti, hükümette buna göz yumuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder