11 Eylül 2013 Çarşamba

İsraf


Alışveriş merkezlerindeki israfa bir çözüm bulamıyorlar, hem yazık hem Günah hem de ayıp. O kadar çok yiyecek özellikle ekmek çöpe atılıyor ki, insanın içi acıyor. Söze gelince ekmek başımızın tacı, çöpe atmak çok büyük bir Günah, ama ülkemiz Günah bakımında çok büyük Günahlar işliyor.

Birkaç hafta önce Olivium Özsüt’te otururken karnımıdoyurmak için iki adet poğaça söyledim ve yemeye başladım. Poğaçaların ikisini birden bitiremeyeceğimi anladım ve son iki üç lokma kalmışken tıkandım. Tıkandığım için o lokmaları yememeye karar verdim, tam o sırada yanımda beliren çalışanlardan Sevgi’ye “tabağı alabilirsin yiyemeyeceğim” dedim, o da “Abdullah ağabey olmaz ki, iki lokma kalmış orada, lütfen ye, çok günah, yoksa çöpe gidecek” dedi. Bende “çöpe mi gidecek? Neden atıyorsunuz?” Dedim, saçma oldu ama söyledim.

Alışveriş merkezinde bunun için bir düzen kurulabilir ve masalarda biriken ekmekler veya ekmek türü yiyecekler ayrıştırılabilir ve vahşi yaşamdaki hayvanlara veya sokak hayvanlarını toplayan barınaklara gönderilebilir.

Bilmiyorum, belki hayvanlar yediğimiz katkılı yiyecekleri yemeyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder