16 Temmuz 2024 Salı

Şile Engelliler Kampı (22.07.2024)

Bugün saat 13:10’da 02124499613 nolu numaradan arandım ve “22.07.2024 Pazartesi günü saat 10:00’da AKDEM’in önünden Şile engelliler kampı için kalkacak olan otobüs ile kampa götürüleceğim” söylendi. 

Bir hafta önce kampa gideceğim tarihi öğrenmiştim, bugün de saati, kiminle gideceğimi, yanıma alacaklarımı ve orada beş gün kalacağımı konuştum. 

İlk önce “kampa gelip gelmeyeceğim” tekrar soruldu, sonrasında “kampa iki kişi geleceğimi” söyledim ve sonrasında annemin kimlik numarasını verip işlemi tamamladım. 

Konuştuğum görevli ile bu iki üç dakikalık konuşma biraz mesafeli idi, çünkü beni aradığı numara engellediğim bir numaraydı, araması bana bir bildirim ile ulaştı ve bende arayıp “ben Abdullah Ünal biraz önce beni aramışsınız” dedim, o da “evet” dedi. 

Sanırım 2022 yılında Millet ittifakı içindeki DEVA partilileri Haziran ayında yazın ortasında, ben ise kışın ortasında 6 Aralık’ta Şile Engelliler Kampı’na davet edildiğimde kızdığım için engellediğim numaralardan biriydi. 

Aradan geçen iki yıla rağmen hâlâ onlara kızgınım, hâlâ içimdeki nefreti öfkeyi atamıyorum, 2019 yılında zorluklar çekerek sorunlar yaşayarak oy verdiğim Ekrem İmamoğlu yönetimindeki Engelliler Müdürlüğü, Millet ittifakı içindeki diğer siyasi partilere üye engellilere öncelik verdi ve beni kaybetti. 

Ben, Ekrem İmamoğlu öncesindeki yönetimlerden çok çektim, çok canımı yaktılar, çok aşırı ayrımcılık yaptılar. Hep kendilerini düşündüler ve şu an o kendilerini düşünenler yine öncelikliler. 

Beni ve birçok engelliyi partilerine üye olmadığımız için yıllarca süründürdüler veya başka siyasi partilere üye olmadığımız için bizi insan yerine koymayanlar, bizi her türlü etkinlikten, organizasyondan uzak tuttular. 

Ben bu ülkede siyaseti sevmeyen bir kişiyim çünkü siyaset çıkar ilişkisidir, bunun yanı sıra belediyeciliğin de siyasetle ilgisinin olmadığını bilen biriyim ama her ne hikmetse bu ülkede belediyecilik siyasetle beraber ilerliyor. 

Beş yıl önce 2019 yılında sorunlar yaşayarak, zorluklar çekerek tekerlekli sandalyem ile iki kilometre mesafe yapıp bir okulun ikinci katına merdivenden eller üzerinde çıkartılarak Ekrem İmamoğlu’na oy verdim. Sırf yıllardır yapılan ayrımcılıktan kurtulmak için, Ekrem İmamoğlu’na oy verdikten sonra ve Ekrem İmamoğlu kazanınca çok rahatladım, çünkü Engelliler müdürlüğü tarafından 2019 öncesi yapılan ayrımcılıklardan kurtulduğumu düşündüm. 

Bunu yapmak bir hataymış veya yanlışmış, çünkü Ekrem İmamoğlu yönetiminde olan Engelliler Müdürlüğü de aynı hatayı yanlışı yaptı. 

2020 yılında Nisan ayının ilk haftasında Şile Engelliler Kampı’na çağrıldım ama o günlerde Corona Covit-19 virüsü pandemisi ortaya çıktı, dünyada ve Türkiye’de yer yerinden oynadı, bende kampa gitmedim. 

Hatta hastalığa yakalanma korkum nedeniyle iptal ettiğim için “kampa siz gelmemişsiniz”, “2020’ki daveti siz iptal etmişsiniz” gibi tenkitlerle veya suçlamayla karşı karşıya kaldım. 

Sanki keyfi olarak kampa gidişimi iptal ettim. 

2020 Nisan ayında Corona Covit-19 pandemisi varken kampa katılıp 65 yaş üzeri anne babamı riske mi atsaydım? Yüzde 79 engelli raporu olan kendimi riske mi atsaydım? Bazen gerçekten Yaradanın verdiği aklı kullanamıyorlar. 

Bunun yanı sıra birde 2022 yılında beni kampa kışın ortasında 6 Aralık günü davet ettiler, Engelliler müdürlüğü yaz aylarında Haziran’da Temmuz’da ittifakta beraber yürüdükleri DEVA, Gelecek, İyi parti gibi partilere üye olanları öncelikli rehabilite ettiler. 

Beni davet ettikleri Aralık ayında hiç o bölgeye gittiler mi? Şile’nin kışını ayazını soğuğunu serinliğini rüzgarını hiç gördüler mi? 

Bu tavır bu ayrımcılık bana 2019 yılı öncesi çok yapıldı, bu ayrımcılık oy verdiğim yönetim tarafından bana yapılması beni çok incitti. 

Aslında bu tür kamplardan faydalanmak için ‘İstanbul’da ikamet’ şartı zorunlu, ama hem 2019 yılı öncesinde hem şu an Florya Engelliler kampında da, Şile Engelliler Kampında da, İstanbul dışından gelen engellilerin rehabilite edildiği biliniyor. 

Ekrem İmamoğlu yönetiminin Engelliler müdürlüğü beni kampa kışın ortasında kampa çağırmaları resmen bir dalga geçmeydi veya Pandemi nedeniyle kampı iptalimi iki de birde tenkit etmeleri beni çok yaraladı. 

Engelliler müdürlüğü 2019 yılından bu yana çok işler başaran, başarıdan başarıya koşan Ekrem İmamoğlu’na olan sevgimi saygımı sempatimi yitirmeme neden oldular. Ve burada tek olduğumu sanmıyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder