26 Ekim 2017 Perşembe

Bahçelievler devlet hastanesi...

Saat 12:00

Bir kaç gün önce Bahçelievler devlet hastanesi fiziksel tedavi bölümü 6 numaralı muayene odasında hizmet veren fiziksel tedavide uzman doktoru olan Aynur Şahin'e muayene olmak için randevu almıştım… Sorunlar yaşasam da bugün saat tam 09:45’de oradaydım, biraz önce de muayenemi olup eve geldim.

Hastaneye gitme sebebim sağ kolumda oluşan bir rahatsızlık, ben alternatifi olmadığı için sağ koluna aşırı yüklenen bir kişiyim. Son bir yıl içinde rahatsız eden ama canımı fazla yakmayan bir şikayetim vardı, ama birkaç hafta önce bu can yanmalarım iyice arttı ve hareket ettirdiğimde dayanamaz hale geldim. 

Bugün hastaneye, annem kardeşim ve ben gittik… Yanımıza da evde kullandığım manuel tekerlekli sandalyemi aldık, çünkü dışarıda kullandığım akülü tekerlekli sandalyem hem çok ağır kardeşimin aracına bindir indir yapması zor olurdu, hem de hastane çok kalabalık olacağından doğru dürüst kullana bilmem mümkün olmazdı.

Üç gün önce internet aracılığıyla almış olduğum randevum bugün saati 10:06'dıydı ve biz tam 09:50’de hastane bahçesine girişimizi yaptık... Yaptık, ama kardeşim aracı ile hastanenin bahçesinde park edecek yer bulamadı ve bahçeden çıkıp cadde üzerinde bir köşeye park edip beni yüz metre civarı manuel tekerlekli sandalyemi iterek hastaneye kadar getirdi. 

Hastanenin bahçesi o kadar acı durumda ki, resmen araçlar arasında yürüyecek alan bile bırakmamışlar, boşluk olan her yeri araçla doldurmuşlar. Mümkün olsa araçları üst üste koyalardı. 

Ben bir tekerlekli sandalyeli engelliyim, on dakika sonra muayeneye gireceğim ve birkaç metre ötedeki hastaneye giremiyorum… Ayıp, Günah ve en önemlisi de insanlığımıza yazık.

Burada düşüncesizlik sadece hastane yönetiminde değil, burada araç sürücülerinin de bir düşüncesizliği var.

Bana sorarsan; hastane yönetimi de problemli, o araç sürücüleri de problemli… Hemen birkaç kilometre ötedeki ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatmaları tedavi olmaları gerek.

Neyse!

Kardeşim beni o rastgele park etmiş araçların arasından birkaç dakika içinde hastane içine soktu, ama hastane içinde 2. kata çıkmamız yaklaşık yirmi dakikamızı aldı.


Hastane o kadar çok kalabalık ki, koridorda ilerlemek mümkün değil… İkinci kata çıkmak için ilk gittiğimiz asansörün önünde bir bebek arabalı birde tekerlekli sandalyeli vardı, bunun yanı sıra beş altı sağlıklı bekliyordu. Yaklaşık üç dört dakika bekledikten sonra asansör gelmeyince kardeşim beni koridorun sonundaki bir başka asansör kabini önüne getirdi.

Orada yine bir kalabalık vardı, ama bu sefer asansörün kabini içine girebildim, ama asansör bir türlü hareket etmedi, “sanırım bozuk” dedik ve indik. Ben tekerlekli sandalyemle kabin içinden çıktım, ama kabin içinde gencecik bedenler beklemeye devam ediyordu.

Bir tarif aldık ve bu sefer bir başka asansöre doğru gittik, oradaysa sadece bir bayan vardı ve onunla yaklaşık beş dakika bekledik, ama o asansör hiç gelmedi, asansörün ışıklı göstergesi aynı yerde durduğundan, “sanırım bozuk” dedik ve asansör önünde bekleyen bayanın tarif ettiği asansöre gittik.

Bu gittiğimiz asansörün önü de tıklım tıklımdı, ama birkaç dakika bekledik ve o asansörle ikinci kata çıkıp Aynur hanıma muayenemi yirmi dakika gecikmeli olarak oldum.



Aynur hanım şikayetimi dinledikten sonra “kolunu aşırı zorlamışın, sanırım Tendonu zarar görmüş, sen bu ilaçları kullan ve eğer sonuç alamazsak film çekeriz şimdilik kas gevşeticini üç alıyormuşsun onu dörde çıkar ve yazacağım merhemi kolunun acıyan ağrıyan bölümüne masaj yaparak sür, bir hafta boyunca kolunu fazla zorlama” dedi.

Bunun yanı sıra TypeOne adlı içinde 30 tablet bulunan bir hap ilaç tavsiye etti, “bunu da kullan, Tendon’ların için sana yardımcı olacaktır” dedi. 

Eve gelince annem eczaneye gittiğinde merhemi almış ama o TypeOne almamış çünkü onun için 110- TL istemişler ve ellerinde yokmuş, eğer istenirse sipariş veriyorlarmış.

TypeOne adlı tablet hapı internette araştırdım da; Tendonlarda oluşan hasarı hızlıca iyileşme sağlıyormuş, doğal bir ürünmüş ve ağrı kesici bir yanı varmış.

Hastane bahçesine, randevuma 15 dakika varken girdim, ama 2. kata yarım saat sonra anca çıkabildim... Sağlıklılar 30- 40 merdiveni çıkmamak için bizi engelliyorlar. Bu asansörler bilmediğim bir haz mı veriyor inan ki bilmiyorum.

Daha doğrusu anlayamıyorum ve kabullenemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder