26 Ekim 2017 Perşembe

Ahtapot gönüllüleri MDM (Malzeme Değerlendirme Merkezi)'nde...

21.10.2017
Sabah 07:00’de uyandım ve tam saat 08:00'de evden çıkıp doğruca Marmaray'a gidip Kadıköy Ayrılıkçesmesi'ne geçtim. 

Bugün ve yarın Ahtapot Gönüllüleri'nin toplantılarına katılacağım, bugünkü toplantımızı Kadıköy Acıbadem’de dernek ofisimizde yaptık, yarın ise Kozyatağı'nda Byotell'de ilk Genel kurulumuzu yapıp, başkan ve yönetim kurulu seçilecek. 

Bugün yapmış olduğumuz ve 30 Ahtapot gönüllüsü üyenin katıldığı dört saat süren toplantımızda simit poğaça açma börek yiyerek kahvaltı yaptık ve ilk başkanımız olacak olan Vedat bir saat süren bir sunum yaptı.

Sonra değerli üyemiz Engin bizlere hitap etmeye başladı, bugün orada bulunan tüm üyeler Fonzip üyesi oldu ve üye olan herkesten derneğe 3000- TL'lik bağış veya destek yaptırma sözü alındı. 

Şu ana kadar başkaları için bir şeyler yapan Ahtapot gönüllüleri, artık bundan sonra kendisi için bir şeyler yapacak… Önümüzde Avrasya maratonu var ve biz kendimiz için orada koşup kendi projemiz MDM (Malzeme Değerlendirme Merkezi) için bağış toplayacağız.

Bugün gelen tüm arkadaşlara broşürler dağıtıldı, bu broşürlerdeyse bizim ilk projemizin ayrıntıları yer aldı... MDM (Malzeme Değerlendirme Merkezi), yani insanların kullanmadığı eşyalarını alıp temizleyip ihtiyacı olan kişilere ulaştırılması.

Bizim burada görevimiz bu işi yaparken en iyi şekilde yapmak… İhtiyaç sahibine ulaşması istenen eşya Acıbadem’de bulunan bu merkezimizde toplanacak ve kullanabilir hale getirilip ihtiyaç sahibine ulaştırılacak.

Elbise gibi giyim eşyaları  alınıp yıkayıp ütüleyip paketleyip mağazadan alınmış hale getireceğiz... Ayakkabı temin edeceğiz ihtiyaç sahibinin sorunsuz şekilde giyebileceği hale getireceğiz...  Oyuncak temin edip temizliğini yaptıktan sonra çocukların oynayabileceği hale getireceğiz... Kitap temin edip okunabilir hale getireceğiz.

Ve bunları www.ihtiyacharitasi.org adlı sayfaya ulaştıracağız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder