19 Mayıs 2017 Cuma

BKE

Dün yine evin boya işi nedeniyle gün boyunca dışarıdaydım, buralarda gezmektense Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir alışveriş merkezine gidip orada zaman geçirdim.


Saat 18:00 civarı Zeytinburnu’na geri gelip biraz gezindikten sonra tuvalet ihtiyacımı görmek için Olivium alışveriş merkezine girdim, girdim ama pişman oldum.

Alışveriş merkezine girince doğruca en üst kata çıkıp engelli tuvaletinin olduğu koridora geçip tuvalet kapısı önüne geldiğimde kapı duvardı.

Başka kattaki engelli tuvaletine gitmektense bekledim ve içeriden kimin çıkacağını görmek istedim. Yaklaşık üç dört dakika bekledikten sonra içeriden genç bir sağlıklı çıktı, şöyle beni kabadayıca tavrıyla bana baktı ve hiç tepki vermeden sallanarak bastı gitti.

Bu davranışı üzerine arkasından yüksek sesle "iki üç metre ötede senin için tuvalet varken neden burayı kullanıyorsun, yapma bunu” dedim, o da arkasını döndü ve dik dik bakarak “istediğimi kullanırım” dedi. Ben onun bu lafı üzerine iyice sinirlendim “bıktım sizden artık şikayet edeceğim” dedim, bu sefer o yanıma kadar gelip bana “git kime şikayet edersen et” dedi.

Benden bir özür dilese, bana “kusura bakma” dese konu kapanacak, ama onun “git kime şikayet edersen et” demesi beni onu şikayet etmeye yöneltti.

Yanıma geldiğinde ona “sen hangi restoranda çalışıyorsun?” Diye sorduğumda ise bana “Bursa kebap evinde çalışıyorum” dedi. O kadar cüretkar ki o kadar cesur ki sanırsın alışveriş merkezi onun.

Beyefendinin yaşı otuzlara gelmiş, alışveriş merkezinde iyi bir restoranda çalışıyor ve böyle bir kafa yapısı sahip. Sağlığı yerinde olduğu halde Engelli tuvaletini kullanıyor, benden özür dilemek yerine haklıymış gibi üste çıkıyor.

Bende Engelli tuvaletini kullandıktan sonra o restoranın önüne gittim ve kapı önünde bekleyen güzel giyimli bir arkadaşa yaklaşıp görevini sordum, restoranın yetkilisi olduğunu öğrendikten sonra “bir şikayetim olacak, restoranınızın elemanlarının Engelli tuvaletini kullanmasını lütfen engelleyin, defalarca uyardığım halde hâlâ tuvaleti kullanmaya devam ediyorlar” dedim ve arkasından “biraz öncede bir elemanınız bana “git kime şikayet edersen et dedi, lütfen müdahale edin, çalışanlarınızı eğitin” dedikten sonra da “restoranınızı kullanan biriydim, ama artık buraya gelmeyeceğim” dedim.

Ben buna benzer sorunlar yaşadığında kayıtsız kalmayan/ kalamayan bir kişiyim, bizlere yani engellilere yapılan bu türden saygısızlıklara suskunda kalmam/ kalamam.

Ben Olivium alışveriş merkezinde üç dört mekana girip çıkmam, çünkü bana adam gibi davranmadıkları için.

21.05.2017
İki üç gün önce Olivium alışveriş merkezinde engelli tuvaletinde Bke restoranın bir çalışanı ile yapmış olduğum münakaşa sonrasında, çok sinirlenmiştim… O restoranı ve o çalışanı restoran zincirinin genel merkezine şikayet etmeye karar vermiştim, ama bugün Olivium alışveriş merkezinde o çalışan yanıma kadar gelip benden özür diledi, o gün yaptığının çok ayıp olduğunu, o gece uyku uyuyamadığını ve onu af etmemi istedi. Bende onun bu af dilemesine karşılık Bke restoran zinciri genel merkezine mail atma kararımdan vazgeçtim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder