29 Aralık 2016 Perşembe

Tapunun hatasını belediye, belediyenin hatasını babam çekti...

22.12.2016
Bugün babamla beraber bir düzeltme yapmaları için Zeytinburnu belediyesine gittim… 

Geçen yıl Zeytinburnu belediyesinde memur olan Fatih beyden bir ihbarname aldık, bu ihbarnamede babam başka mülkü olmadığı için beş yıldır ödemediği Zeytinburnu’nda oturduğumuz evimizin vergisini cezasıyla birlikte geri isteniyordu ve cezasıyla birlikte alındı. 

Bolu Gerede'de bulunan tapu dairesindeki bir stajyer bir çalışan hata yapıp babamın adı ve soyadıyla aynı ad soyadlı başka birini karıştırmış ve babamın üzerine onlarca ev, onlarca arsa, onlarca tarla kaydetmiş. 

Bunu fark eden Zeytinburnu belediyesiyse hemen bize ihbarname yollayıp babamın üzerine başka yerde mal varlığı olduğu gerekçesiyle o beş yıllık vergiyi faiziyle tahsil etti. 

Tapu dairesinin hatasının ortaya çıkmasıyla babamın üzerindeki mülkler bizim uğraşlarımız sonrası gerçek sahipleri üzerine kayıt edildi. 

Bu işlemlerinin tamamı, babam ve kardeşlerim halletti... Devlet kılını bile kımıldatmadı.   

Tapu dairesi ve belediye bir hata yapıyor, düzeltmek zorundalar ama bunun yerine bize "yaptığımız hatanın cezasını faizi ile siz ödeyeceksiniz" diyorlar. 

Bir ülke düşünün; vatandaşı için değil, kendisi için var… 

İki üç defa memleketimiz Çankırı’ya gidilip gelindi, iki üç defa Bolu Gerede'ye gidilip gelindi, defalarca tapu müdürlüğüne gidilip gelindi. 

En sonunda uğraşlarımız sonucunda Zeytinburnu belediyesi ve tapu müdürlüğünün yaptığı bu hatayı biz düzelttik. 

Gerede tapu dairesinin yaptığı hata sonucu, babam ve kardeşlerim oradan oraya koşturuldu, maddiyat ve zaman kaybına uğratıldılar. 

Aslında açacaksın davayı veya hata düzeltilene kadar üzerine kaydedilen mülkleri geri vermeyeceksin. Tutuşturacaktın Gerede tapu çalışanını ve belediye çalışanının kıçını. 


Benim asıl kızdığım noktaysa; bir hafta önce babamın geçen yıl ödemiş olduğu bu tutarı, cezası ve faiziyle toplamı 870-TL’yi, geri almak aklıma geldi. Bu öğleden sonra belediyede Fatih’in yanına gidip durumu anlatıp "asıl hatanın, tapu müdürlüğünde olduğunu ve sonrasında hata sizde" dedim. 

O da okumuşluğunun, iş yaşamının verdiği tecrübeyle soğukkanlılıkla bana anında cevap verdi ve “madem mülkler sizin değildi neden vergiyi ödediniz” dedi, bende hemen “ülkemizde ilk önce ceza ödenir sonra itiraz edilir” dedim. 

Zeytinburnu belediyesinde o muhterem Fatih beyefendi her yerde kimliğini göstererek zorlukları aşan biri olduğundan biz normal vatandaşın neler çektiğini bilmez. Kimliğini gösterdiği an, kapılar ardına kadar açılır. 

Fatih, devletin herhangi bir dairesinde kimliğini göstermeden hallettiği bir işini söylesin bakalım. 

Benim bu yazdıklarımı bir devlet memuru anlamaz/ anlayamaz, ama bir vatandaş “leb demeden…” işi çözer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder