3 Haziran 2015 Çarşamba

E- devlet şifresi için Ptt şubesindeydim...

Evimize beş yüz metre uzaklıkta bulunan Ptt şubesine gidip 2- TL karşılığında E- devlet şifresi aldım. Bu şifreyi almam zorlu sorunlu olsa da imkanları zorladım ve şifremi aldım.

Üç dört gün önce aynı şubeye gittiğimde, şubenin çevresinde ve kapı önü otomobil parkı ile işgal altındaydı. Bu işgaller nedeniyle Ptt şubesiyle irtibat kuramamış eve elim boş dönmüştüm. Sadece bir tek aracın işgali değil bu; üç adet araç kaldırım rampasını ve şube girişini sağlı sollu kapatmıştı.
Ne güzel bir ülke, adeta Muz Cumhuriyeti, isteyen istediğini yapıyor. Kimse kimseyi takmıyor düşünmüyor, insanımız sermiş yatıyor ve kucağına oturacak adam bekliyor. 

Bugün aynı Ptt şubesine tekrar gittiğimde şubenin çevresi yine park eden araçlarla sarılmıştı, ama bu sefer rampanın önünde araç işgali yoktu. Ama ben içeriye yine giremedim, çünkü şubeye tekerlekli sandalyemle girebilmem için yapılmış olan rampa berbattı.

Yapmış oldukları bu rampa dardı, yüzeyi berbattı, eğimi saçma sapandı.

Şube girişinde bulunan bu berbat rampa önünde şifre kağıdımı almak için 15- 20 dakika bekledim, çünkü E- devlet şifresi almak için kimliğimi bizzat ibraz etmem ve evraka imzamı atmam gerekli. Bir tanıdık görüp ona evrakımı teslim etmek için bekledim, bir süre sonra tanıdık gördüm ve ondan özür dileyerek evrakımı teslim ettim ve onu beş dakika civarı işinden geri bırakarak işimi hallettirdim.

Çok sağ ol Recep ağabey, seni on yıldan fazla zamandır görmediğim halde, koşup yanıma geldin ve işimi hallettin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder