2 Eylül 2020 Çarşamba

Milli piyangoyu satarsan böyle olur...




Bir kaç ay önce devletin iyi gelir getiren kapısı olan Milli piyango, Demirören grubuna satıldı. Sanırım bu satışın nedeni; biz çok kâr ettik birazda siz kar edin. 

Özelleştirildikten sonra oynanan oyunların yanı sıra ek olarak birçok oyun daha getiren Demirören grubu, iyi para kazanıyor olacak ki kullanıcılarına çok iyi para dağıtıyor.  

Bugün bir ara bu konu hakkında internette bir araştırma yaptım ve Sisal adlı bir isme ulaşıp https://www.millipiyangoonline.com/ adresini kullandıklarını gördüm. 

Biraz araştırma yaptıktan sonra adıma bir üyelik oluşturdum. Bu üyeliğimin nedeni, uzun yıllardır ara sıra Çarşamba günleri oynanan oyun olan Şans topu oyununu oynuyorum. 

İnternet sayfalarında Milli piyango, Sayısal loto, Süper loto, Şans topu oyunlarda var. 

Bu tür şans oyunları Corona Covit-19 salgını nedeniyle bayilerden oynanamıyor, oynanıyor tabi ki de salgın tehlikesi nedeniyle bayiler pek tercih edilmiyor. 

Herkes gibi bende bu oyunu oynamaya devam edebileceğim, en azından bayilere gitmekten kurtuldu herkes. 

Bayi ile para, kağıt alışverişi yapmamak için ve gidip gelirken sokaklarda gezinmemek için bir çok sektör gibi Milli piyango'da şimdilik uzaktan olmak zorunda. 

Benim sigara alkol kumar uyuşturucu gibi hiç bir kötü alışkanlığım yok, sadece haftada 5-10 TL Şans topu oyununa veririm o kadar, zaten onu da geri alırım. Çok büyük paralar kazanmak gibi bir amacım yok, sadece kendimi oyalarım. 

Ben ne yaptığını bilen, aklı başında olan birisiyim ve bu yaşıma kadar kendimi kaybetmedim. Hep verdiğim parayı geri aldım, hep kendimi frenledim, nerede duracağı bildim ve hiçbir zaman param yokken oynamadım. 

İnternetten bu oyunları oynamanın tek farkı kalemle işaretleyip bayi ye gidip yatırmıyorsun, dijital olarak kolonu doldurup “oyna” diyorsun, hesabında para varsa kolonun oynanıyor. 

Kimseden borç alma gibi bir durum yok veya bayiye “sonra vereceğim” demiyorsun, hesabında para varsa oynuyorsun yoksa oynayamıyorsun. 

Sonra web sayfalarında biraz daha araştırma yaptığımda gördüm ki Kazı kazan diye oynanan bir oyun daha vardı, ben dahil bu oyunu oynamayan yoktur. Bir kağıdı 2- TL idi, bayiden alıp kazıdığında ödül rakamından üç tane bulunca kazanıyordun. 

Bu Kazı kazan oyununu almışlar resmen bir kumarhaneye döndürmüşler, bir çok versiyonunu çıkartıp ve rengarenk yapıp ilgi çekmesini sağlamışlar. 




Twitter; 
Bayi camlarında vitrinlerinde alkol sigara reklamı yasak, ama bayi camları vitrinleri şans oyunu reklamları ile bezeli. 

31.12.2020 
İnternet sayfalarına üye olduktan sonra hiç Şans topu oynamadım, sadece bir kaç defa Çılgın Sayısal loto oyunundan oynadım, bir kaç defa da Milli piyango bileti aldım o kadar. Çünkü özelleştirilme yapıldıktan sonra fark ettim ki şans oyunlarından ülkenin kamu kurumlarına ayrılan para artık ödenmiyor ve bunun yanı sıra ikramiyelerin çıkması neredeyse iki üç kat zorlaştırılıp tüm oyunlara zam geldi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder