8 Temmuz 2019 Pazartesi

Bizlere asıl engeli koyanlar, sağlıklılar...

Saat 13:50'de Haseki Eğitim Ve Araştırma hastanesi'nde Fiziksel tedavi 2'de Öznur Çelik ile olan randevum için saat 11:20 civarı evden çıktım. Bu kadar erken çıkışımın nedeniyse evdekilerin işinin olması, evde olmayacak oluşları, bu yüzden daha sonra beni evde çıkartacak kimsenin olmaması. 

Biraz sağda solda oyalandıktan saat 12:30'da Marmaray ile Kazlıçeşme'den Yenikapı'ya geçtim. Yenikapı'dan Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesine kadar güneş altında yarım saatlik bir yol yapıp dördüncü katta Fizik tedavi bölümündeydim. 

Bugün Haseki EAH hastanesinde yapmam gereken üç işten sadece birini hallettim… 

Yaklaşık on beş dakikalık bir bekleyişten sonra sıra bana geldi… İlk önce danışmadan aldığım barkodumu verip çözülmesini istediğim sorunları söyledim.

Doktor Öznur hanım ile sağ kol dirseğimdeki problem konusunda bilgi alışverişi yaptım… Sağ kol dirseğimin röntgen filmi çekilmemi istedi, eksi birinci kata inip filmi çektirdim, onun yanına geri döndüm, o da teşhisini koydu ve öngörüsünü aldım. 

Teşhisi ise; dirsekteki bu problem artık iyice kemikleşmiş, ameliyat gibi bir seçenekte tekrardan bu hale dönme ihtimali var, yapılacak pek bir şey yokmuş bu yüzden bu şekilde yaşamımı idame etmemin en iyisi olacağını önerdi ve fizyoterapistimin o bölgede çalışmasına devam edebileceği, oldu. 

Daha sonrasında ondan İBB'nin evde fizik tedavi egzersiz alma konusunda ise İBB'nin polikliniklerine başvurmam gerektiğini söyledi. Ben “İBB size yönlendirdi” dediğimde, bana tekrardan İBB’nin poliklinik adreslerini verdi. 

Ve son olarak ta; akülü tekerlekli sandalye kullanabilir onayı almak içinse, sağ bacağının sağlam olması nedeniyle bu onayı alamayacağımı öğrendim. 

Bu seferde bu EAH’dan işlerimi halledemeden dönüşümü tamamladım… Bu Eğitim ve Araştırma Hastaneleri sanırım bizim için değil, arkası olan sağlıklılar için var.

Facebook; Twitter; 
Bizim sağlık sistemimizde engelli... Benim "akülü tekerlekli sandalye kullanabilir onayı almam gerek" diyorum, bana "ayakta duruyorsun, sağ bacağında hareket var, his kaybın yok ve sen yürüyebilirsin" diyorlar. Bende "dengem yok, ayakta zor duruyorum tutunmazsam düşünüyorum... Yürümem için devletin vereceği fizik tedaviyi vermiyorsunuz" diyorum, bana "yasalar kanunlar böyle" diyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder