19 Kasım 2017 Pazar

Bakım maaşı almak için zengin olmak şart...

Bir kaç gün önce bir hanımefendi 16 yaşındaki Otistik rahatsızlığı olan çocuğunu jeep tipi aracında kapılar kilitli olarak bırakıp komşuya çay keyfi yapmaya gittiğinde ben zıvanadan çıkmıştım.

Anne uzun bir süre gelmeyince çocuk ağlamaya başlamış, çocuğu araç içinde ağlarken gören komşularsa telaşlanmışlar ve bir çare arama çabası içine gitmişler… Kimseye ulaşamadıkları için ve aracın kapısını açamadıkları için yarım saat sonra polis ve itfaiye ekipleri çağırmışlar.

Gelen polis ve itfaiye ekibi bir çare bulamayınca, bir itfaiye görevlisi elindeki çekiçle aracın yolcu koltuğunun ön kapı camını kırarak araç içine girdi ve Otistik olan bu çocuğu kucağına alarak dışarı çıkartmıştı.
Bu araçlar o kadar lüks araçlardır ki resmen bir tank gibi zırha sahiptir, araç içine girmek bir dert çıkmak bir dert.


İnsan diyor ki; neredeyse yüz bin Lira civarı fiyatı olan aracı kullanan bir kişiden biraz düşünceli olmasını beklersin, ama maalesef bu olmuyor.


Zaten bakıma muhtaç o Otistik çocuğun farkında olamadığı çok zorlu bir yaşamı var, birde ona bakan annenin bu türden umursamazlıkları onu ileriye değil geriye götürür.

Madem maddiyat sıkıntısı olmayan birisisin, yapılması gereken tek şey özel bakıma ihtiyacı olan o çocuğa bakıcı tutarak ve güzel bir eğitim vererek yaşamını kolaylaştırmak.

Haber sırasında şöyle bir ayrıntıya bir anda aklım takıldı, sanırım bu ayrıntıya kimse dikkat dahi etmemiştir; bu aile o Otistik çocuğun üzerinden Bakım parası alıyormuş, birçok engelliye zorluk sorun çıkartan sosyal hizmetler müdürlüğü böyle bir düzenbazlık yaparak devlet dolandırıyor, onlarda göz yumuyor.

NOT: 2008 yılında Bakım maaşı almak için Sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurduğumuzda yaklaşık sekiz aylık bir araştırma inceleme yapıldıktan sonra bize "evin geliri 30- TL fazla çıktı" diye Bakım maaşı vermeyi uygun görmemişlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder