6 Temmuz 2017 Perşembe

İstanbul kart; ücretsiz taşıma kartı...

Ben bir tekerlekli sandalyeli olarak bir yerden bir yere gitmek için toplu ulaşım araçları kullanan tekerlekli sandalyeli bir engelliyim... İstanbul sınırları içindeyken de seyahatlerimde yüzde seksen engelli olduğumdan dolayı toplu ulaşıma ücret ödemiyorum.

Bana tanımlanmış üzerinde resmim olan İstanbul kart ücretsiz taşıma kartı ile seyahatlerimde bir yerden bir yere giderken ulaşımı Marmaray Metro Metrobüs Tramvay Finüküler ile sağladığım sürece herhangi bir ücret ödemiyorum. Hatta bendeki İstanbul kart, Refakatli yani benimle beraber seyahat eden de ücretsiz seyahat hakkına sahip.

Yaklaşık beş altı yıldır kullanmakta olduğum bu kartım son bir haftadır işlem görmüyor, yani istasyonlara girerken bankodan geçiş yaptığım sırada cihaza okuttuğum kartım artık geçiş hakkı vermiyor. Bankodaki göstergeye kartımı tuttuğumda "geç" sinyali verirdi, ama şu an sinyal vermemeye başladı. Geçiş izni vermediğinden de otomatik olarak açılan kapılar açılmaz oldu, aslında ortada bir sorun yok görevliye kartımı gösterdiğim an kapıyı açıyor, açıyor ama bu gereksiz bir şey.

Baktım insanlardan yardım almak onlara gereksiz yere yük oluyorum, gidip kartımı yenilemek en iyisi diye düşündüm... İlk öncebir kaç gün önce araştırma yapıp kartı nerede nasıl yenileceğimi öğrendim, sonra dün Bahçelievler metro istasyonuna gittim ve kartımın değişimi için başvurdum. Ve öğrendim ki, yanımda özürlü raporumun aslının da olması gerekliymiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder